Mariborsko Pohorje: Ta teden brez nočne smuke in spustov s pležuhi

MBK
09.02.2022 16:31

Visoke dnevne temperature in zato mehkejša snežna podlaga so terjale prilagoditev ponudbe na mariborskem smučišču.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nočna smuka do nadaljnjega ni možna.

Sašo Bizjak

Zaradi visokih dnevnih temperatur in posledično mehkejše snežne podlage nocoj na Mariborskem Pohorju po koncu dnevne smuke ne bodo mogoči spusti s pležuhi. Od četrtka do sobote pa iz istega razloga ne bo tudi nočne smuke, so sporočili iz Marproma. "Čopovo progo do doline, ki je najbolj obiskana na Mariborskem Pohorju, želimo namreč čim dlje ohraniti za dnevno smuko, še zlasti glede na bližajoče se zimske šolske počitnice. Pri tem bi ob spustih s pležuhi in nočni smuki trenutno na progi lahko nastala škoda, ki bi jo v sedanjih temperaturah težko odpravili," so pojasnili. Spusti s pležuhi niso dovoljeni tudi, ko je smučišče zaprto.

Spusti s pležuhi niso dovoljeni tudi, ko je smučišče zaprto.

Sašo Bizjak

Če bodo v nadaljevanju zimske sezone vremenske in snežne razmere dopuščale dodatni nočni program na smučišču, ga bodo znova pripravili, so obljubili v Marpromu in dodali, da pa se dnevna smuka na Mariborskem Pohorju in Arehu nadaljuje v enakem obsegu kot doslej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta