Mestni inšpektor: Jeza zaradi plevela na pokopališču Pobrežje

11.08.2021 02:00
Kaj odgovarja Pogrebno podjetje Maribor nezadovoljnim najemnikom grobov na pokopališču Pobrežje?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plevel na pobreškem pokopališču je vznejevoljil številne najemnike grobov. Foto: Marjan ČEH
Marjan Čeh

Na Večerovem facebook profilu Moj Maribor se je nedavno razplamtela burna razprava na temo (ne)urejenosti pobreškega pokopališča. Debato je odprl Marjan Čeh, ki je objavil več fotografij, iz katerih je razvidno, kako se na poteh med grobovi razraščata trava in plevel. Pri tem je zapisal: "Poglejte to sramoto na pobreškem pokopališču. Letos pogrebno podjetje še ni očistilo poti. Zdaj je trava že odvrgla semena, tako da v bodoče lahko pričakujemo samo še poslabšanje."

Debata na facebook profilu Moj Maribor

Kmalu so sledili odzivi številnih drugih obiskovalcev pokopališča. "Jezi me, ker dobimo res previsoke položnice, ampak kljub temu sama populim travo okoli groba, ne čakam na pogrebno," je zapisala ​Daniela Rehberger. Marko Novak pa je dodal: "Jap, zanemarjenost, tudi WC-ji so katastrofa. Kitijo pa se z ne vem kakimi naslovi evropsko pokopališče ipd. In lepo kasirajo za vsak grob."

Je pa bilo mogoče zaslediti tudi drugačna mnenja. "Ja, tisti, ki hodijo samo za dan mrtvih na grob, imajo tako! Drugače si sproti čistijo lastniki grobov. Zato najprej počisti pred svojim grobom in potem začni pljuvati po drugih. Dvorišče vam tudi drugi čistijo? Samo vprašam," je zapisal Andrej Rajniš. A mu je Novak odgovoril: "Ljubi ljudje, ampak vi to pogrebnemu podjetju vse lepo plačate. Lepo, če tudi sneg kidate po pločnikih, ampak to je delo javnih služb."

Zagotavljanje urejenosti ena od prioritetnih nalog

Iz Pogrebnega podjetja Maribor odgovarjajo, da je zagotavljanje urejenosti pokopališča ena od njihovih prioritetnih nalog. Tako na Pobrežju kot na Dobravi tako zagotavljajo košnjo zelenic, urejanje poti in površin na pokopališčih, čiščenje in odstranjevanje odpadkov ter njihov odvoz na odlagališče, odstranjevanje snega in soljenje poti v zimskem času. Redno vzdržujejo tudi vse skupne objekte in naprave na območju pokopališč, torej mrliške vežice, sisteme osvetlitve in ozvočenja, prostore za zbiranje odpadkov, vodnjake za zalivanje in drugo.

"Pokopališče Pobrežje zajema enajst hektarjev, ki jih urejamo sekventno. Letos smo ga na primer kosili že šestkrat, pletje in urejanje poti se opravlja že od junija. Celotno pokopališče je bilo že dvakrat poškropljeno s sredstvom za zatiranje plevela, nekateri oddelki že celo trikrat. Redni obiskovalci pokopališča spremljajo dinamiko košenj in pletja trave in zaznajo naša žal tudi kdaj neuspešna trud in boj s plevelom. Letos je bilo odstranjevanje plevela še posebno trdovratno. Ironija pletja je v tem, da ko dela zaključimo, je na začetku že spet zaraščeno," so še zapisali v pogrebnem podjetju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta