Na gala večeru OKS tudi župan Saša Arsenovič: Maske bi morali nositi ves čas

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
23.09.2020 12:42

Mariborski župan pravi, da nima občutka, da je naredil kaj narobe, a razume ogorčene odzive ljudi. "Če bi se lahko gala večera udeležil še enkrat, bi dal masko gor," pravi Arsenovič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Dajmo se obnašati maksimalno odgovorno, ker nas lahko prav naše ravnanje spravi v situacijo, ki je ne želimo gledati," je mariborski župan Saša Arsenovič v torek popoldan na tiskovni konferenci UKC Maribor občane pozval k spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Po njegovih besedah je bilo samo v septembru zabeleženih več kot 200 novih okužb, kar je precej bolj zaskrbljujoče od razmer spomladi, ko se je Maribor ponašal z nizkim številom okužb. "Dragi someščani in someščanke, strnimo vrste," je k odgovornemu ravnanju pozval Arsenovič.

Tadej Regent

A tudi mariborski župan je bil v ponedeljek zvečer gost gala večera v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije, na katerih politiki, športniki in gospodarstveniki v polni dvorani Grand Hotela Union niso nosili zaščitnih mask, kar je zaradi dvojnih meril precej razburilo državljane. "Ko danes pogledam nazaj, bi bilo seveda boljše, če bi maske nosili ves čas. Pred gala večerom smo imeli sestanke glede organizacije poletnega olimpijskega festivala evropske mladine, ki bo leta 2023 v Mariboru, in smo ves čas nosili maske. Ko pa smo se usedli k mizam, smo jih sneli, kot to počnemo v restavracijah," je pojasnil Arsenovič. Poudaril je, da nima občutka, da je naredil kaj narobe, a razume ogorčene odzive ljudi, saj tudi sam ves čas javno poziva, naj se zaščitni ukrepi spoštujejo. "Če bi se lahko gala večera udeležil še enkrat, bi dal masko gor," je še dejal mariborski župan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta