Na odprtje dodatnih smučarskih prog na Pohorju bo treba še počakati

Igor Selan Igor Selan
08.01.2024 10:49

Čeprav je v zadnjih dneh snežilo, naravnega snega ni zapadlo dovolj, da bi lahko odprli dodatne proge

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ker želi Marprom nizke temperature izkoristiti za izdelavo tehničnega snega v čim večji meri, snežni topovi na območju Slemena in Piskra v teh dneh delujejo tudi v času odprtja smučišča
Andrej Petelinsek

Iz Marproma sporočajo, da je mrzlo zimsko vreme, ki smo ga deležni v zadnjih dneh, ponovno omogočilo zasneževanje smučarskih prog na Mariborskem Pohorju in Arehu. Ker želijo dolgo pričakovane nizke temperature izkoristiti za izdelavo tehničnega snega v čim večji meri, snežni topovi na območju Slemena in Piskra delujejo tudi v času odprtja smučišča, zato vse uporabnike smučišč prosijo za razumevanje. "Prav tako je v teku zasneževanje prog, ki sedaj še niso odprte, si pa prizadevamo, da jih čim prej uredimo in tako obiskovalcem ponudimo še boljše možnosti za smuko na Pohorju," sporočajo iz Marproma.

K temu dodajo, da je na Pohorju v zadnjih dneh tudi snežilo, pri čemer je nekoliko več snega zapadlo na Arehu, nekoliko manj pa na Mariborskem Pohorju. A je bilo naravnega snega - na spodnjih postajah Piskra in Ruške ga je zapadlo 10, na vrhu Žigarta pa okrog 30 centimetrov - premalo, da bi lahko odprli dodatne proge. "A sedaj močno zaupamo dolgo pričakovani vremenski napovedi, ki v naslednjih dneh obljublja pravi zimski mraz in s tem pričetek intenzivne izdelave tehničnega snega. Tako bo skoraj gotovo kmalu odprta Ruška na Arehu, prav tako pa tudi Poštela in nato nadalje še Čopka ter Snežni stadion," so optimistični v Marpromu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta