(FOTO) Smučišče RTC Jakec Trije kralji: Z zagonom nove štirisedežnice smučarska sezona še bolj bogata

Natalija Sinkovič
23.12.2023 19:50

S posebno slovesnostjo, ki ji je potem sledila veselica, so namenu predali štirisedežnico Veliki vrh. Zgradili so jo s sofinancerskim denarjem ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Na uro bo lahko prepeljala 1500 smučarjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veselje po prerezu traku. V sredini Božo Juhart - Jakec, ki je pred 25 leti začel graditi turizem na tem delu Pohorja. 
Igor Napast

"Dragi Pohorci in dragi Jakci, iskrene čestitke, očitno je res, da ko stopite skupaj, vas nič ne ustavi, vsa pohorska smučišča, ki so dobila naša sredstva, so do konca leta končala projekte, ostale še lovimo," je povedala direktorica direktorata za turizem Dubravka Kalin. "Projekt na Treh kraljih, s katerim bomo obogatili tako zimsko kot tudi poletno ponudbo, je bil vreden 3,76 milijona evrov, v kar niso všteti stroški pridobivanja gradbenega dovoljenja, služnosti, odkupi zemljišč, prijava na razpis …, tako da je bila celotna investicija več kot 4 milijone evrov. Ministrstvo bo prispevalo skupaj dobre tri milijone evrov, ostalo so naša lastna sredstva in kredit," je povedal direktor RTC Jakec Trije kralji Aleš Juhart.

Nova štirisedežnica Veliki vrh na Treh kraljih 
Igor Napast

"Jakci RTC Trije kralji upravljajo že 25 let in odkar ga upravljajo, stvari tečejo, kakor to, so uspešno izpeljali tudi vse prejšnje investicije. Trije kralji so sidrišče turizma v naši občini, a tako uspešni ne bi bili, če ne bi bilo Jakcev. Tudi ta investicija je bila izpeljana učinkovito, na poseben način, posebno energijo in nesebično pomočjo prijateljev Treh kraljev, naj bo ta izvedba dober vzgled vsem drugim," je poudaril župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar. Božo Juhart, ki je znan po nadimku Jakec, se je ob tej priložnosti zahvalil, da je imel priložnost priti na Pohorje: "To pred 25 leti ni bila lahka odločitev, leta 1999 so Trije kralji izgledali popolnoma drugače kot danes, in prepričan sem, da bodo drugačni tudi čez 10 let."

Smučarje na Treh kraljih pričakuje nova štirisedežnica. 
RTC Jakec

Na dan slovesne otvoritve štirisedežnice Veliki vrh so smučarjem ponudili znižano ceno smučarske vozovnice, odprtje pa so zaključili s popoldansko/večerno zabavo s Poskočnimi muzikanti. Na Treh kraljih bo tako kot običajno živahno skozi celotno zimsko smučarsko sezono. Priredili bodo številna smučarska tekmovanja tako v lastni režiji kot v sodelovanju s Smučarskim društvom Slovenska Bistrica. Znova nas bodo v pustnem času obiskali Krampusi, kurenti ... Eden vrhuncev bo tudi silvestrovanje.

Na Velikem vrhu bodo tudi proge za kolesarje. Sicer pa na Treh kraljih še dve plezalni steni, center za lokostrelstvo. 
Igor Napast

"Smo večkratni prejemniki naziva Družinam prijazno smučišče in v tej smeri se želimo razvijati tudi v prihodnje. Na našem smučišču imamo kar dve šoli smučanja, z novo štirisedežnico postajamo eno bolj modernih manjših smučišč, obiskovalcem kot edini gorsko-turistični center nudimo tudi bowling. Sicer pa se gostje lahko razvajajo tudi v našem velnes centru, igrajo namizni tenis in uživajo v kulinariki pohorskih Jakcev," razloži Aleš Juhart in dodaja, da za nemoteno delovanje RTC Jakec Trije kralji, ki je bil že večkrat nagrajen za najboljše manjše smučišče, skrbi okoli dvajset redno zaposlenih ter približno še enkrat toliko pogodbeno zaposlenih za določen čas. Tudi letos bodo smučarske proge po potrebi umetno zasneževali, cene dnevnih smučarskih vozovnic pa so nekoliko višje kot v prejšnji sezoni, in sicer od 19 evrov za otroke do 33 evrov za odrasle, upokojenci in študentje pa bodo lahko smučali za 26 evrov.

Investicija obsega še bike park s tremi različnimi spusti z Velikega vrha, plezalni steni prav tako na Velikem vrhu ter lokostrelski poligon na območju smučarskih prog Črno jezero. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta