(NAGRADA) Glasujte za bob leta in osvojite prenosni računalnik!

Denis Živčec Denis Živčec
13.03.2023 06:00

Glasovanje za bob leta 2022 še poteka, s sodelovanjem si lahko prislužite prenosni računalnik, teče tudi nagradna igra za vstopnice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ne, televizijskega prenosa prireditve Bob leta tokrat ne bo, lahko pa za svoj odmerek žlahtne satire na eventim.si kupite vstopnico.
Igor Napast

Napeto postaja. Bliža se prvi april, ko bodo v Veliki dvorani SNG Maribor zažarele luči Boba leta 2022, na katerem bomo slišali deset najbolj odmevnih izjav lanskega leta in razglasili tisto, ki se nas je s svojo neposrednostjo, prodornostjo in srčnostjo najbolj dotaknila. Kdo bo že štiriindvajsetič rekel bobu bob?

Bob leta 2021 je izrekel filozof Lev Kreft, aktualno glasovanje za lani prav zdaj poteka in potrebujemo vaš glas. Na www.vecer.com/bobleta preberite izjave letošnjih nominirancev - Matjaža Grudna, Boštjana Narata, Jane Javornik, Slavka Vetriha, Spomenke Hribar, Ahmada Shamieha, Simone Hamer, Roka Kronavetra, Andreja Blatnika in Dana Podjeda, ter podelite glas tistemu, ki je po vašem najbolje zadel žebljico na glavico. Da je vse skupaj še vznemirljivejše, bo vaša podpora akciji morda celo nagrajena. Med vsemi, ki boste glasovali za bob leta, bomo z žrebom izbrali srečnega novega lastnika prenosnega računalnika HP 15 i7 SSD + HDD.

Na uradni spletni strani Bob leta 2022 se te dni dogaja na polno, za vas smo skupaj z Avto Koletnik pripravili tudi zabavno nagradno igro. Z malo truda lahko osvojite vstopnice za prireditev Bob leta. Kliknite na ime avtorja in ga povlecite k njegovi zmagovalni izjavi. Ko boste pravilno povstanduezali vse avtorje in izjave, boste na zaslonu videli celotno fotografijo in boste lahko sodelovali v žrebanju za nagrade. Tedensko bomo podelil trikrat po dve vstopnici. In če smo že pri vstopnicah, te je prvič v zgodovini mogoče kupiti. Prenosa na TV Slovenija tokrat ne bo. Da vas ne bi prikrajšali za vaš tradicionalni odmerek žlahtnega humorja in dobronamerne standup pikrosti, smo se odločili vstopnice dati v prosto prodajo. Če ste nas pretekla leta klicali in cukali za rokav, ali je kakšno še mogoče dobiti, je letos situacija enostavnejša, saj si lahko svojo vstopnico zagotovite na www.eventim.si.

Zanimanje za ogled prireditve je veliko, vstopnice pa so še na voljo v treh cenovnih kategorijah. Ker bo Bob leta 2022 povsem v znamenju presenečenj, ne smemo razkriti preveč, da ne bi pokvarili sladkega pričakovanja. Namignemo pa lahko, da vas čaka popolno voditeljsko presenečenje, nabito s satiro, in zanimiv spremljevalni program, poln nepričakovanih, a vrhunskih glasbenih posladkov. Z nakupom vstopnice si ne boste le privoščili nepozabnega večera, polnega zabave, prodornih misli in druženja od kozarcu žlahtne kapljice v preddverju teatra, podprli boste tudi neodvisno in profesionalno novinarstvo. Dober občutek, mar ne?

Bob leta 2022: TV Slovenija podelitve noče prenašati, zanimanje za vstopnice pa zelo veliko. In še so na voljo!

Prvi bob leta je medijska hiša Večer podelila leta 1999, osvojil ga je Vlado Kreslin, skozi leta pa se je zvrstilo veliko močnih izjav. Nekatere so v spominu bralcev ostale bolj, druge manj. Med najbolj nepozabnimi je zagotovo izjava nekdanje državne tožilke Zdenke Cerar, ki je bob leta prejela leta 2001. Rekla je: "Za šankom Slovenci vedo vse, pred policijo petdeset odstotkov, pred tožilcem ali sodnikom se ne spomnijo nič več." Leta 2005 je bob leta izrekel zdravnik Kurt Kancler: "Propadla so vsa nekoč cvetoča velika podjetja in ljudi postaja strah, skoraj ga ni, ki ne bi imel brezposelnega sorodnika, znanca, prijatelja. Kdo bo še rojeval otroke v svet strahu?" Lev Kreft je bob leta lani osvojil z besedami: "Danes nismo v položaju, da bi bilo treba varovati predstavnike ljudstva pred ljudstvom, ampak bi bilo treba varovati ljudstvo pred njegovimi predstavniki."

Kdo bo naslednji? Odločitev je v vaših rokah. Morda tudi nagrada.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta