Novi srednji bazen v Pristanu pušča

Igor Selan Igor Selan
05.12.2019 15:02

Pri poskusnem polnjenju so ugotovili, da bazenska školjka pušča na več mestih; napako odpravljajo, otvoritev namesto 10. decembra predvidoma pet dni kasneje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri poskusnem polnjenju se je izkazalo, da bazenska školjka pušča 
Igor Napast

Otvoritev srednjega bazena v Pristanu, ta je zaprt že vse od januarja 2014, se vnovič, tokrat že šestič, zamika. Čeprav je bilo po zadnjem, septembrskem zamiku, najavljeno, da bo srednji bazen prve kopalce po skoraj šestih letih sprejel najkasneje 10. decembra, se to ne bo zgodilo. Kot namreč sporočajo z mariborske občine, je bilo pri pregledu bazenske školjke, ki je bil opravljen 3. decembra, ugotovljeno puščanje školjke na več mestih. "Izvajalec del, MarkoMark Nival, je že pristopil k reševanju in odpravi težav," pravijo na mariborski občini.

Objekt zaenkrat tudi še brez uporabnega dovoljenja

Kot je dodatno pojasnil direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar, so puščanje bazenske školjke ugotovili pri poskusnem polnjenju bazena, izvajalec pa naj bi napake odpravil, ne da bi bilo treba bazen izprazniti: "Pri obnovi srednjega bazena nas res spremlja nesreča, vsi bi seveda bili precej bolj zadovoljni, če do najnovejše težave ne bi prišlo, ampak tokrat res ne gre za kaj hudo pretresljivega. Zadevo odpravljamo in trdno verjamem, da bo bazen kmalu odprt." Kdaj točno bi srednji bazen vendarle lahko odprli, z občine niso sporočili, po mnenju Mežnarja pa bi lahko otvoritev dočakal 15. decembra.

Drugo leto še energetska sanacija

Čeprav je ekipa bivšega župana Andreja Fištravca napovedovala, da bodo srednji bazen v Pristanu prenovili za 400 tisoč evrov, so zdaj celotni stroški prenove narasli že na okrog 1,3 milijona evrov. V to so zajeta vsa dela za prenovo bazenske školjke in tehnike, prostorov ob bazenu in sanitarij, ter stroški projektiranja, dokumentacije, poročil in nadzora. Ob tem občina za prihodnje leto načrtuje celovito prenovo starega dela objekta kopališča Pristan, ki bo po ocenjeni vrednosti občino stala še dodatnih 1,6 milijona evrov. Objekt bodo namreč energetsko sanirali (streha, fasada, stavbno pohištvo), na novo zasteklili ter prenovili garderobne prostore, sanitarije, vhodne avle ter mali bazen s čofotalnikom, prilagodili pa ga bodo tudi zahtevam iz naslova požarne varnosti. Prenovo bo občina delno financirala iz lastnih sredstev, delno pa s sofinancerskimi sredstvi, pridobljenimi na razpisu iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (do 85 odstotkov).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta