Območna balinarska zveza Maribor zaključila zimsko ligo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
20.03.2022 04:00

Balinarski klubi, ki delujejo pod okriljem Območne balinarske zveze Maribor, so sklenili tekmovanje v zimski ligi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jedro ekipe Hoč, ki je osvojila zimsko ligo, od leve: Slavica Repolusk, Miro Hrvatin, Dragica Domadenik, Štefan Harič, Alenka Vidmar
Balinarski klub Hoče

Nastopilo je deset mešanih ekip, tekmovanje je potekalo na dvosteznem dvoranskem balinišču v občini Hoče - Slivnica, s katerim upravlja zelo dejavno Društvo upokojencev Slivnica.

Jedro ekipe Hoč, ki je osvojila zimsko ligo, od leve: Slavica Repolusk, Miro Hrvatin, Dragica Domadenik, Štefan Harič, Alenka Vidmar
Balinarski klub Hoče

Pobudnik zimske lige je bil Miro Kocbek, alfa in omega balinarskega kluba Bar Bolšec iz Svete Ane, ki je tudi vodil tekmovanje, da je to potekalo na urejenih stezah in v prijetnem ozračju, pa je skrbel predvsem podpredsednik Društva upokojencev Slivnica in predsednik komisije za šport in rekreacijo Slavko Škorc.

Na sklepni slovesnosti je predsednik Društva upokojencev Slivnica Peter Kovaček v krajšem nagovoru izrazil zadovoljstvo, da je društvo z dvoranskim baliniščem omogočilo balinarjem, da so tudi v zimskih mesecih lahko tekmovali in se družili. V nadaljevanju se je kašnih 40 balinarjev in balinark pomerilo v različnih rekreativnih panogah, poleg balinanja še v namiznem tenisu, ruskem kegljanju in pikadu, pred slovesom pa je bila še podelitev priznanj najboljšim.

Z mešanimi ekipami tekmovanje še bolj zanimivo

"Zelo zadovoljen sem, da je moja ideja o zimski ligi padla na plodna tla. Liga je bila zadetek v polno. Ekipe so bile sestavljene iz igralk in igralcev, ki bi, če lige ne bi bilo, ostali brez svojega konjička in zadovoljstva, bržčas bi posedali doma, igrali šah, kartali ali gledali televizijo, tako pa so se lahko razgibali, poveselili in družili," je povedal Miro Kocbek. "Tekmovalni ustroj je bil sestavljen iz štirih iger - posamične, dveh dvojic in trojke. Zaradi mešanih ekip je bilo tekmovanje še bolj zanimivo. Hvala vodstvu DU Slivnica, ki je poskrbelo, da je bilo balinišče vsak dan pripravljeno, kot se šika, da smo se dobro počutili in da je tekmovanje potekalo brezhibno," je dodal Kocbek.

"Trudili smo se, da balinarjem in balinarkam omogočimo čim boljše tekmovalne razmere, da smo bili uspešni, dokazujejo pohvale. Dvorano smo posodobili, ob pomoči vodstva občine smo bogatejši za dve ogrevalni napravi, tako da je dvorana tudi ustrezno ogrevana," je pojasnil Slavko Škorc. "Zimska liga je potekala na zadovoljstvo vseh igralcev in igralk, s kotizacijo ekip smo poravnali vse stroške. Če bodo klubi OBZ Maribor prihodnjo zimo spet želeli balinati pri nas, jim bomo to omogočili. Upam tudi, da bomo tudi lažje sestavili ekipo našega društva, saj opažamo zanimanje za balinanje tudi med nekaterimi mlajšimi upokojenci," je optimist Škorc.

Prava rekreacija za starejše

"Prikazali smo dobre igre in zasluženo osvojili prvo mesto. Ob meni so v ekipi bili Slavica Repolusk, Dragica Domadenik, Miro Hrvatin, Štefan Harič, Saša Frangež, Janez Košmrlj in Igor Verdnik, pri čemer smo eni igrali več tekem, drugi manj. Najbolj uspešni smo bili v posamičnih obračunih in dvojicah, v trojkah malo manj. Na zmagoslavje nismo računali, zato smo veseli, da smo osvojili največ točk," je pojasnila balinarka Hoč Alenka Vidmar.

"Balinanje je prava rekreacija za starejše. Pred dvema letoma, ko je bila v Slivnici prva izvedba zimske lige, je bilo v dvorani hladno, sedaj, ko so obnovili dvorano in namestili grelna telesa, je bilo prav prijetno. Hvala DU Slivnica, da smo si lahko krajšali zimske urice. Z drugim mestom smo zelo zadovoljni," je dejala Ana Fridau, balinarka ekipe Bara Bolšec I., za katero so igrali še Miro Kocbek, Goran Brezner, Silva Brezner in Frenk Kos.

"Zelo smo zadovoljni s tretjim mestom, če sem iskrena, ga nismo pričakovali. Ob meni so za Branik na vseh tekmah igrali še Milena Jugovec, Ivan Šertel in Janko Potrata. Žal v našem klubu primanjkuje balinarjev, tako da si menjav nismo mogli privoščiti. Z vsemi ekipami smo se lepo razumeli, tekme so bile športne, organizacija tekmovanja pa odlična," je povedala kapetanka ekipe Branika Polona Bec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta