(ODZIV) Lista kolesarjev in pešcev poziva župana Arsenoviča, naj takoj razreši podžupana Reichenberga

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
10.01.2024 10:12

Župan Arsenovič in podžupan Reichenberg izničujeta prizadevanja za nično toleranco do alkohola v prometu, so se v Listi kolesarjev in pešcev odzvali na razkritje, da je podžupan vozil v opitem stanju in ostal na funkciji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Rotar (drugi z desne) meni, da je osemurno dobrodelno delo, ki ga je napovedal podžupan Gregor Reichenberg (prvi z desne), cinična žalitev za vse žrtve prometnih nesreč in njihove svojce ter mariborske občane.
Andrej Petelinšek

V Listi kolesarjev in pešcev, ki ima v mariborskem mestnem svetu dva predstavnika, so z zaskrbljenostjo pospremili novinarsko razkritje, da je mariborski podžupan Gregor Reichenberg sedel za volan v tako opitem stanju, da so mu policisti ob posredovanju celo začasno odvzeli vozniško dovoljenje. "Naravnost zgroženi pa smo nad njegovim vztrajanjem na položaju in županovo odločitvijo, da se kljub hudemu prekršku javnega funkcionarja ne namerava odpovedati tesnemu sodelavcu. S tema gestama sta si župan in podžupan vzela pravico, ki je nimata, saj sta dolžna varovati etiko in integriteto položaja, ki ju zasedata," je sporočil predsednik stranke in mestni svetnik Josip Rotar.

Josip Rotar poudarja, da se vzgoja in preventiva v cestnem prometu ne moreta razvijati, če so javni funkcionarji s svojimi dejanji sami najbolj nevarni v prometu.
Andrej Petelinšek

Spomnimo, da so policisti 31. decembra okrog 2. ure ponoči ustavili avtomobil Reichenberga na Meljski cesti in odredili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je nad zakonsko dovoljeno mejo 0,24 miligrama. Eden najtesnejših sodelavcev Arsenoviča je napako obžaloval in županu ponudil odstop, a ga ta ni sprejel, ker "se zaradi ene napake nisem pripravljen odpovedati izjemnemu podžupanu in odličnemu sodelavcu", je pojasnil župan.

Gregor Reichenberg je napovedal, da bo opravil osem ur družbenokoritstnega dela v dnevnem centru Pika.
Andrej Petelinšek

Josip Rotar se na to odziva, da je že prvošolcem v rumenih ruticah jasno, da se vzgoja in preventiva v cestnem prometu ne moreta razvijati, če so javni funkcionarji s svojimi dejanji sami najbolj nevarni v prometu. "Osemurno dobrodelno delo, ki ga podžupan skesano napoveduje v povračilo krnitvi ugleda Mestne občine Maribor, je cinična žalitev za vse žrtve prometnih nesreč in njihove svojce ter mariborske občane," je poudaril Rotar.

Za ohranitev etike in integritete javne funkcije (pod)župana ter večdesetletnih prizadevanj vladnih in nevladnih služb za nično toleranco do alkohola v prometu v Listi kolesarjev in pešcev zato pozivajo župana Arsenoviča k takojšnji razrešitvi podžupana Reichenberga. Ob tem zapišimo, da je to doslej edini odziv katere izmed strank ali list v Mariboru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta