(ODZIV) Mladi forum SD o vožnji podžupana Reichenberga pod vplivom alkohola: Voditelji mesta morajo biti zgled

BEB
10.01.2024 18:06

Potem ko so mariborskega podžupana Gregorja Reichenberga policisti ujeli pri vožnji pod vplivom alkohola, so se oglasili tudi v mariborski politiki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Reichenberg
Andrej Petelinšek

Poročali smo, da so v Listi kolesarjev in pešcev podžupana Gregorja Reichenberga pozvali k odstopu.  Sam je sicer ponudil odstop že pred tem, a je župan Saša Arsenovič dejal, da se zaradi ene napake ne bo odrekel "odličnemu podžupanu".

V Mladem forumu SD podžupanovo dejanje prav tako obsojajo, a ga ne pozivajo k odstopu, temveč ga pozivajo, da se kot "odgovoren član skupnosti in podžupan zelo aktivno loti spodbujanja dejavnosti za ozaveščanje o škodljivem uživanju alkohola in posledicah, ki jih tako vedenje prinaša. Prepričani smo, da mu visoka občinska funkcija omogoča pospeševanje številnih programov preventive, ki zaradi pomanjkanja sredstev ali slabše izpostavljenosti ne najdejo poti do svojega občinstva, ki ga po zadnjih dogodkih v Mariboru ne primanjkuje."

Več o odzivi Liste kolesarjev lahko preberete v tem članku:

(ODZIV) Lista kolesarjev in pešcev poziva župana Arsenoviča, naj takoj razreši podžupana Reichenberga

Prepogosto se v Sloveniji dogaja, da ljudje sedejo alkoholizirani za volan. Zaradi preseganj pričakovanj v lastne zmožnosti in splošne kulture prebivalstva, ki preveč tolerira takšna dejanja, je ugasnilo že premnogo življenj. Vsak posameznik, predvsem pa tisti, ki so bili od ljudi izvoljeni, mora poskrbeti za splošno varnost, še dodajajo.

Občina bi lahko ob dogodkih, kjer se pričakuje večje uživanje alkohola, uredila brezplačni javni potniški promet, s katerim bi spodbujala varnost v prometu.

"Voditelji našega mesta bi morali s svojim zgledom kazati pot, v katero smer naj se kot družba usmerjamo, ne pa obratno," navajajo v Mladem forumu SD. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta