(ODZIV) Župan Arsenovič o zaprtju gostilne Pri treh ribnikih: Žalosten sem, naredili pa bomo tole ...

Barbara Bradač Barbara Bradač
22.02.2022 12:38

Kako komentira mariborski župan Saša Arsenovič potezo Term Maribor, ki so zaprle najstarejšo gostilno v Mariboru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Gostilna Pri treh ribnikih, po domače pri Kličku, najstarejša gostilna v Mariboru, ki deluje že od leta 1825, je včeraj na facebooku objavila nepričakovano sporočilo, da trajno zapirajo vrata. Terme Maribor gostilno zapirajo na začetku gostinske sezone, čeprav imajo najemno pogodbo sklenjeno do junija 2023 in do takrat tudi plačano najemnino. Poteza je presenetila tudi mariborsko občino in družbo Mestne nepremičnine, ki je junija 2020 Klička kupila od Term Maribor za 495 tisoč evrov. 

Na nepričakovano zaprtje gostilne z dolgoletno tradicijo se je na današnjem sestanku z novinarji pred sejo mestnega sveta odzval tudi mariborski župan Saša Arsenovič. "Žalosten sem, da gostinske vsebine in ponudbe ni. Res sem žalosten. Je pa stvar to tistega, ki ima najemno pogodbo, gospodarskega subjekta, ki ima izzive s kadri kot cela Evropa in ki ima verjetno prioriteto, upam, da otvoritev Habakuka, kjer zaključuje veliko investicijo. Vsekakor pa mora imeti nekdo velike organizacijske in finančne težave, zavedajoč se tega, da kljub temu, da mu je župan še v petek povedal, da bo promenada kmalu končana, zapira." Župan obžaluje, da ko bo promenada v Mestnem parku končana in tudi načrtovana delna obnova parka (igral, revitalizacija japonskega vrta, prostor nekdanjega bazena), tam najverjetneje do takrat ne bo gostinstva. "Kar se tiče strateškega razmisleka, se je potrdilo, da je bil nakup pravilen, da bomo samo kot lastniki lahko ta prostor bolje upravljali. Bomo skušali najti kratkoročno rešitev. Za 16 mesecev, kar so bile najemnine plačane, direktne škode mesto nima, tudi ne Mestne nepremičnine, razen vsebine," pravi župan. Strateško pa še vedno tečejo vse dejavnosti, da bo gostilna Pri treh ribnikih postala vstopna točka za dostop na Piramido. 

Ali najstarejša gostilna v mestu ostaja zaprta do junija prihodnje leto? Arsenovič pravi, da so včeraj zvečer že razpravljali o potencialih rešitvah: "Kratkoročno smo žalostni, srednjeročno bomo našli mogoče neko vmesno rešitev, ki je odvisna od dogovorov s sedanjim najemnikom, ki ima plačane najemnine in ki je tudi lastnik inventarja. Če ne bodo oni našli drugega podnajemnika, s katerim se bomo mi po preveritvi najverjetneje strinjali, in če ne bomo mi kot Mestne nepremičnine našli nekoga, ki bi želel v stanju, kot je, vzeti gostilno v prehodnem obdobju v najem, bo zaprto. Sedanji najemnik ima pravno veljavno pogodbo, po kateri je plačal najemnino in lahko objekt na žalost ostaja zaprt." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.