Parkiranje z aplikacijo Easy park brez bremena provizije

mbk
06.03.2020 13:36

Na voljo bosta dve verziji aplikacije - lokalna brezplačna in vseslovenska plačljiva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Uporabniki parkirišč v mariborski beli coni bodo lahko od ponedeljka, 9. marca, parkirnino znova plačevali brez provizije, če bodo to opravili preko aplikacije EasyPark ali s sporočilom SMS. S tem bo negotovinsko plačevanje cenovno znova izenačeno z gotovinskim plačilom na parkomatu. Na občini pričakujejo, da bo tako še hitreje naraščalo število uporabnikov, ki se odločajo za sodobne načine plačevanja parkirnine.
Uporabniki, ki bodo parkirali na občinskih parkiriščih na območju MOM, bodo lahko od ponedeljka izbirali med dvema možnostma. Lokalni paket z omejitvami delovanja bo okrnjena verzija aplikacije, ki bo za uporabnika brezplačna in bo delovala samo na območju Mestne občine Maribor (MOM). Uporabnik bo preko aplikacije plačal znesek parkirnine glede na čas parkiranja, uporabe te storitve pa ne. Paket Standard bo omogočal polno funkcionalnost aplikacije EasyPark, ki zajema plačevanje parkiranja povsod po Sloveniji in v tujini, kjer uporabljajo isto aplikacijo, ter dodatne storitve (npr. polnilne postaje za električna vozila, parkiranje v garažnih hišah …). V tem paketu bo uporabnik sam kril stroške storitve, ki mu jih bo zaračunal ponudnik EasyPark (provizija bo ostala, kot velja sedaj: najmanj 10 centov oziroma 15 odstotkov od vrednosti parkirnine).
"Ob tem želimo predvsem Mariborčane, ki redno uporabljajo aplikacijo za plačilo parkirnine v MOM, opozoriti, da bodo morali pred prvim plačilom, ki ga bodo z aplikacijo EasyPark opravili od 9. marca dalje, sami nastaviti želeni paket. To bodo lahko naredili na spletni strani www.easypark.si (v sami aplikaciji, na telefonu, paketov ne bo mogoče spreminjati). Če uporabnik nastavitve ne bodo spremenil, bo imel v aplikaciji samodejno nastavljen paket Standard in bo pri plačilu parkirnine plačal tudi provizijo," dodajajo na MOM.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta