Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot: Med Mariborom in Dravogradom tudi z motornimi plovili

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
17.03.2023 11:33

Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot, ki povezuje 21 občin, bo sodelovalo še naprej. Želja je tudi enoten sistem izposoje koles in ureditev plovbe po Dravi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V zadnjem letu je bilo ob Dravi zgrajenih kar nekaj novih kolesarskih poti. 
Arhiv RRA za Podravje-Maribor

Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot, ki ga podpira 21 občin, je na svoji zadnji skupščini potrdilo nadaljnje dveletno sodelovanje in koordiniranje partnerstva na področju promocije, ki ga že tretje leto izvaja Sektor za turizem na Regionalni razvojni agenciji (RRA) za Podravje - Maribor. Partnerstvo si sicer na naši drugi največji reki poleg razvoja kolesarske poti prizadeva tudi za celovito upravljanje in vzpostavitev zavarovanega območja državnega pomena ter celostno ureditev plovbe na reki Dravi.

Za enoten sistem izposoje koles

V zadnjem letu so Direkcija RS za infrastrukturo, tudi partner projekta, ter občine in DEM na Dravski kolesarski poti uresničile kar nekaj novosti. Med njimi so ureditev kolesarske steze na Ruškem mostu, izgradnja kolesarske poti v Muti, sanacija kolesarske poti v Hajdini, prestavitev poti v Dogošah in navezava kolesarske poti v Melju pri jezu. V letošnjem letu se bo zaključila gradnja kolesarske poti med Radljami ob Dravi in Breznom, v Mariboru na Lentu in pod Europarkom ter na Ptuju na nasipu v smeri Rance.

Drava ima velik turistični potencial.
Arhiv RRA za Podravje-Maribor

"Urejena in označena infrastruktura na Dravski kolesarski poti predstavlja potencial za razvoj turističnih produktov s strani ponudnikov turističnih storitev zato partnerji podpirajo tudi idejo o enotnem sistemu izposoje koles," pravijo v RRA za Podravje-Maribor.

Med Mariborom in Dravogradom z motornimi plovili

Ta želi urediti tudi plovnost na reki Dravi, med drugim na območju med HE Mariborski otok in HE Fala. "Poleg turističnega vidika je potrebno omeniti potencial, ki ga Drava nudi za razvoj javnega potniškega prometa, turističnih voženj ter možnosti nadgradnje in širitve ponudbe na področju športa in rekreacije na Dravi," je izpostavil Uroš Rozman, direktor RRA za Podravje-Maribor, od koder sporočajo še, da njihove napore podpira tudi ministrstvo za naravne vire in prostor. Cilj je sicer ureditev plovbe s plovili na motorni pogon na celotnem območju reke Drave med Dravogradom in Mariborom, želja pa je tudi vzpostaviti zavarovano območje Drave državnega pomena, s katerim bi dvignili ugled in prepoznavnost zavarovanih območji ob Dravi.

Partnerstvo si prizadeva za vzpostavitev zavarovanega območja Drave državnega pomena.
Arhiv RRA za Podravje-Maribor

"Ob tem si želimo vzpostaviti upravljanje in urediti njeno financiranje. Občine so na skupščini podpisale Pobudo o vzpostavitvi zavarovanega območja, ki ga bomo sedaj posredovali resornemu ministrstvu," je še dejal Rozman in dodal, da bodo vse aktivnosti še naprej podprte s strateško zastavljeno mednarodno promocijo, katere novost je nadgradnja spletnega portala in mobilne aplikacije ter vzpostavitev spletne trgovine kakor tudi nadaljnji razvoj in promocija doživetij na in ob Dravi

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta