Pihalni orkester Pošta Maribor se pomlajuje

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
28.05.2023 06:00

V pihalnem orkestru igrajo ljubiteljski, večinoma pa akademsko izobraženi glasbeniki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek z nedeljskega nastopa Pihalnega orkestra KUD Pošta Maribor
Anita Kirbiš

Pihalni orkester Pošta Maribor je bil ustanovljen leta 1931 in šteje 80 članov. V zadnjem času se orkester pomlajuje, starejši godbeniki pa gojijo ljubezen do glasbe pri veteranski godbi. Ponašajo se s številnimi mednarodnimi priznanji in odličnimi uvrstitvami. "Orkester je eden redkih, ki ob koncertnem programu izvaja figurativne nastope na najvišji ravni in je s povabilom organizatorja nastopil na največjih festivalih Evrope, Spasskaya Tower v Moskvi in Birmingham Tattoo v Angliji. Ob gostovanjih v tujini izvedemo več nastopov letno tudi doma, v Mariboru pa ni pomembnejše prireditve, na kateri orkester ne bi sodeloval," je povedal umetniški vodja Aleksander Čonč.

Na letošnjem tradicionalnem, 52. spomladanskem koncertu, ki so ga organizirali v Unionski dvorani 21. maja, so izvedli skladbe, katerih zahtevnost je na najvišjem nivoju. S štirimi skladbami se bodo predstavili čez teden dni v Krškem. Na koncert so se začeli pripravljati lani jeseni, intenzivno so vadili vse od januarja. Solistično so nastopili Monika Bezjak (vokal), na trobenti pa David Čonč, Tadej Postružnik in Igor Sabadin. Glasbeno poslastico so tokrat zložili v mozaik, ki ga je povezal Robert Levstek, in ogreli dlani poslušalcev. Tako zelo, da so si zaslužili nagradne skladbe, tudi himno vseslovenskih godb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta