Po mnenju župana Arsenoviča na področju športa v Mariboru ni nobenega izrednega stanja, izpostavil je pet investicij v infrastrukturo

Igor Selan
22.07.2021 14:00
Župan Arsenovič in podžupan Medved po odpadli izredni seji na temo športa na današnji novinarski konferenci predstavila investicije v športno infrastrukturo
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta prepričana, da želi opozicija neutemeljeno ustvariti vtis, da mestna uprava na področju športa nekaj prikriva 
Andrej Petelinšek

Dva tedna po tem, ko je zaradi odsotnosti koalicijskih svetnikov odpadla izredna seja mestnega sveta na temo športa, ki jo je zaradi domnevnih nepravilnosti pri javnih razpisih za letne programe športa in pri poslovanju Športnih objektov Maribor sklicala opozicija, sta župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved na današnji novinarski konferenci v Ljudskem vrtu predstavila aktualne investicije v javno športno infrastrukturo. "Ne le v športu, tudi v politiki si želim fair playa, torej dostojanstvenega prenašanja tako zmag kot porazov ter spoštljivega odnosa do tekmecev. Vsem je jasno, čemu je bil sklic izredne seje namenjen, naši tekmeci želijo neutemeljeno ustvariti vtis, da se na področju športa nekaj prikriva, zato vam zagotavljam, da bomo septembra to tematiko v mestnem svetu temeljito obravnavali. Na področju športa v Mariboru namreč ni nobenega izrednega stanja, prav nasprotno. Veliko se dogaja in realizira," je razloge za sklic novinarske konference uvodoma podal Arsenovič in dodal, da je občina v zadnjem obdobju povečala tako finančna vlaganja v športno infrastrukturo kot tudi v sofinanciranje programov iz vseh področij Letnega programa športa.

Goran Dragič prihodnji teden v Mariboru

V nadaljevanju sta nato Arsenovič in Medved izpostavila predvsem pet investicij v športno infrastrukturo, a pri tem nista predstavila večjih novosti. Kot je znano, bo tako občina prihodnjo sredo slavnostno odprla prvo "pametno" košarkarsko igrišče v vzhodni Sloveniji, in sicer igrišče legendarnega košarkarja Gorana Dragića v Športnem parku Tabor. Na otvoritvi igrišča, ki bo stalo 131 tisoč evrov, pri čemer je vložek občine dobrih 91 tisoč evrov, bo prisoten tudi Dragič osebno.

Kmalu bo otvoritev prenovljenega košarkaškega igrišča na ŽKK Tabor
Igor Napast

Keramiko v srednjem bazenu bi bilo treba položiti na novo

Intenzivno potekajo tudi več kot milijon evrov vredna dela v kopališču Pristan. Kljub temu, da se na školjki že prenovljenega srednjega bazena še pojavljajo posamezna vlaženja, je bazen po besedah podžupana Medveda varen in konstrukcijsko stabilen: "Vlaženja bomo sanirali sproti z vbrizgavanjem. Madeže bomo spremljali skozi daljše obdobje, ker funkcionalnost bazena s tem ni ogrožena, pa bo lahko bazen kopalce sprejel takoj, ko bomo uredili prezračevanje podbazenja in prostora, v katerem sta srednji bazen in čofotalnik, ter garderobe." Kot je še povedal Medved, so pridobili tudi študijo Inštituta Irma, ki je pokazala, da bi morala občina, če bi želela rešiti zadevo tako, kot je bila zamišljena, odstraniti vso na novo položeno bazensko keramiko in tesnjenje izvesti ponovno. "Za to pa občina denarja nima. Ker ne gre za kapljanje, ampak bolj vlaženje, celovita ponovna rekonstrukcija srednjega bazena ne pride v poštev," je še povedal Medved.

Kopališče Pristan 
Andrej Petelinšek

V Ljudskem vrtu tudi spomenik telovadcu Tošu Primožiču

Do konca poletja bo občina uredila tudi okolico Ljudskega vrta. 740 tisoč evrov vreden projekt zajema ureditev Lukne in Langerjeve vile, dostope do stare tribune, intervencijske poti, varne dostope za pešce in kolesarje, urbano opremo in razsvetljavo. V Ljudskem vrtu bo svoj spomenik dobil tudi legendarni telovadec Tošo Primožič. "Ob tem smo uspeli pridobiti tudi gradbeno dovoljenje za gradnjo teniške dvorane in tribune v Ljudskem vrtu, prvo bomo izvedli v letu 2022, drugo leto kasneje. Že letos pa se predvideva tudi izvedba treh igrišč s trdo podlago. Skupna vrednost teh investicij je okrog 800 tisoč evrov," je povedal Arsenovič.

Langerjeva vila
Andrej Petelinšek
 Rekonstrukcija zahodne oziroma stare tribune stadiona Ljudski vrt
Andrej Petelinšek

Ob tem je v teku tudi javno naročilo za izvedbo 1. faze rekonstrukcije, energetske sanacije in dozidave Dvorane Tabor. Ta bo do konca drugega leta dobila nove garderobe in druge spremljevalne prostore, dozidani ji bodo tudi montažni stekleni prizidki na severu, jugu in zahodu. 3,2 milijona evrov za sanacijo je zagotovilo ministrstvo za izobraževanje, a župan upa, da bo občina deležna državne pomoči tudi za nadaljnje faze potrebne prenove.

Mariborski otok
Tadej Regent

Otok bo odprt za obiskovalce tudi med kopalno sezono

Lepši časi se ob tem obetajo tudi kopališču Mariborski otok. Ureditev okolice bazenov in rekreacijskih površin bo občino stalo okrog pol milijona evrov, lotili se je bodo takoj po koncu letošnje sezone. Novost je, da vstop na kopališče ne bo več na koncu mostu, ampak ga bodo premaknili nekoliko v notranjost otoka, tako da bo ta v času kopalne sezone dostopen tudi drugim obiskovalcem. Občina ob tem pripravlja tudi javno naročilo za izvajalca sanacije 90 let starega mostu na otok, ta bo predvidoma stala 150 tisoč evrov, ter javni natečaj za gradnjo nove brvi, ki bo otok povezala tudi z desnim bregom Drave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta