#podamdaigram: Naj mladi Mariborčani razširijo krila

Potovanje nadarjenih mariborskih dijakov v Miami, kjer se bodo v okviru projekta #podamdaigram srečali z Goranom Dragićem, so omogočili številni sponzorji. Na Floridi smo se pogovarjali z Milanom Kusterjem, lastnikom in direktorjem podjetja Lunos Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Kuster si je z mariborskimi dijaki ogledal tudi Kennedyjev vesoljski center v Cape Canaveralu.
Andrej Petelinšek

Če je slovenski košarkarski as Goran Dragić poskrbel, da so nadarjeni mariborski dijaki dobili vstopnice za tekmo Miami Heata, so stroške potovanja in bivanja na Floridi pokrili sponzorji projekta #podamdaigram - Zavarovalnica Sava, Europark, Lunos, Dravske elektrarne Maribor, S. Oliver, Meltal, AJM, Nova KBM in Cona Tezno. Med njimi se je mariborski delegaciji pridružil Milan Kuster, lastnik in direktor podjetja Lunos Slovenija, ki se ukvarja s prezračevanjem.
Mariborčan, ki se ga bodo nekateri spomnili tudi po županski kandidaturi leta 2006, z Lunosom v zadnjih letih piše zgodbo o uspehu - če je leta 2014 podjetje imelo okrog pol milijona evrov prometa in 19 tisoč evrov dobička, so v letu 2018 zabeležili 2,6 milijona evrov prihodkov in 318 tisoč evrov dobička. Financial Times jih je lani uvrstil na seznam tisoč najhitreje rastočih podjetij v Evropi. S Kusterjem smo se pogovarjali med avtobusnim izletom v Cape Canaveral, kjer so si dijaki ogledali Kennedyjev vesoljski center.
Zakaj ste podprli projekt mariborske občine in Fundacije Gorana Dragića?
"Ko sem slišal za projekt, se mi je ideja zdela dobra, sploh ker so nagrajeni mladi in nadarjeni otroci. Oni so tisti, ki bodo jutri narekovali ritem mesta Maribor, in je prav, da malo razširijo krila in pogledajo, kako je po svetu. Obisk košarkarske tekme lige NBA je lepo doživetje, pravi spektakel, zato sem se tudi odločil, da se jim osebno pridružim."
Vaša poslovna zgodba z Lunosom se je razvila iz čisto osebne izkušnje, ko ste iskali rešitev, kako bi hčerki omilili težave z dihanjem, astmo in alergijami.
"Tako je, pred desetimi leti sem naletel na prezračevalni sistem Lunos in ga vgradil v našo hišo. Hčeri se je stanje bistveno popravilo, iz naše kopalnice je izginila plesen, kondenza ni bilo več. To me je navdušilo, zato sem odšel v Nemčijo, na sedež podjetja Lunos, in jih prepričal, da smo začeli sodelovati. Postali smo partner za distribucijo prezračevalnih sistemov na slovenskem trgu. Srečni smo, da se lahko ukvarjamo z nečim, kar izboljšuje kakovost bivanja v slovenskih domovih. Podjetje vsako leto raste, ampak v delovanju ne gledamo samo na ustvarjanje dobička, ampak vidimo v tem poslanstvo. Panogo energetske učinkovitosti smo obrnili na glavo, pa ne v Sloveniji, ampak na svetu. Trgu smo uspeli ponuditi rešitve, ki jih prej ni bilo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta