Pred 2. krogom predsedniških volitev: V Mariboru bomo jutri soočili Natašo Pirc Musar in Anžeta Logarja. Vabljeni!

DR
26.10.2022 06:00

V četrtek, ob 17. uri, bomo v Sodnem stolpu ob Dravi v Mariboru soočili kandidatko in kandidata za predsednika republike. V novembru Večer organizira še pet županskih soočenj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"S soočenjem v živo želimo bralkam in bralcem, poslušalkam in poslušalcem omogočiti, da dobijo tiste odgovore, ki jih morda še nimajo," k spremljanju v živo, na radiu ali online vabi odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik.  
Igor Napast

V Večeru podrobno spremljajmo predsedniško kampanjo in volitve. Novinarskim člankom in analizam bomo pred finalom predsedniških volitev dodali še predsedniško soočenje. V zgodovinsko-kulturnem spomeniku Sodni stolp v Mariboru bomo ta četrtek ob 17. uri soočili zmagovalca prvega kroga Anžeta Logarja in drugouvrščeno Natašo Pirc Musar. Dogodek si lahko ogledate v živo ali pa mu prisluhnete v prenosu na valovih Radia Maribor. 

Soočenje bosta vodila Tomaž Ranc (Večer) in Nataša Rižnar (Radio Maribor), iz gostov bosta skušala izbezati odgovore, na podlagi katerih se bodo volivke in volivci lažje odločili ali opazili razliko med kandidatko in kandidatom za naslednika Boruta Pahorja. "S soočenjem v živo želimo bralkam in bralcem, poslušalkam in poslušalcem omogočiti, da dobijo tiste odgovore, ki jih morda še nimajo. V obeh medijskih hišah stavimo na visoke novinarske standarde, na vsebino pred formo, predvsem pa imamo konkretna vprašanja, zato vabljeni k branju, poslušanju, spremljanju," pravi odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik.

Ker vzporedno s predsedniškimi potekajo tudi lokalne volitve, bomo na Večeru v novembru soočili tudi županske kandidate in kandidatke. Najprej bo župansko soočenje v Velenju, in sicer v ponedeljek, 7. novembra, ob 17. uri v Centru Nova, sledilo bo soočenje v Dravogradu v sredo, 9. novembra, ob 17. uri v dvorcu Bukovje, naslednjega dne, v četrtek, 10. novembra, pa na Prevaljah ob 17. uri v družbenem domu. V ponedeljek, 14. novembra, bo ob 17. uri mariborsko soočenje v Narodnem domu, v torek, 15. novembra, ob 17. uri pa še župansko soočenje na Ptuju, in sicer v Mestnem kinu Ptuj. Vsa soočenja bodo javna. 

PREDSEDNIŠKE VOLITVE NA VECER.COM
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.