Predvelikonočno kosilo v Ljudski kuhinji Betlehem, nadškof Cvikl in župan Arsenovič pomagala deliti kosilo

mbk
07.04.2023 14:45

V Ljudski kuhinji Betlehem, kjer vsak dan s toplim obrokom nahranijo več kot 60 oseb, sta prejemnike pomoči obiskala nadškof Alojzij Cvikl in mariborski župan Saša Arsenovič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nadškofijska Karitas Maribor

Na veliki petek sta nadškof Alojzij Cvikl in mariborski župan Saša Arsenovič obiskala prejemnike pomoči v Ljudski kuhinji Betlehem. Na Strossmayerjevi 15 že od leta 2010 pomagajo tistim, ki si sami ne morejo zagotoviti vsaj enega toplega obroka. Vsak dan sodelavci in prostovoljci Karitas v Ljudski kuhinji Betlehem razdelijo več kot 60 kosil. Kapaciteto imajo sicer še večjo, v preurejenih kletnih prostorih lahko nahranijo do največ 150 uporabnikov. Nadškof Alojzij je pred delitvijo kosila zbrane pozdravil in voščil doživete ter blagoslovljene praznike. 

Nadškofijska Karitas Maribor

"Ves čas se opaža slaba socialna slika, še prav posebej se opaža slabo stanje skupin z družbenega obrobja in deloma tudi tujcev, ki nimajo možnosti tople prehrane ter tovrstne oskrbe. To je tista skupina ljudi, ki v največji meri izpade iz sistema javne službe, oziroma tisti, ki teh pravic zaradi različnih dejavnikov niti ne morejo uveljavljati (brez statusnih dokumentov, brez ustreznih pravic, imajo svojstven način življenja, itn...) Ljudska kuhinja je namenjena vsem ljudem, ki potrebujejo to pomoč. Vse več je tudi samskih, zlasti moških in starejših, ki jim redni mesečni dohodek ne zadošča za dostojno preživetje in zaradi starostne oslabelosti in bolezni nimajo dovolj moči ustrezno poskrbeti zase," so zapisali pri Naškofijski karitas Maribor. Lani so skupno razdelili 15.540 toplih obrokov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta