Prenova zahodne tribune Ljudskega vrta bo dražja za 1,58 milijona

Igor Selan Igor Selan
06.09.2019 14:43

Občina bo denar za prenovo zahodne tribune Ljudskega vrta morala zagotoviti tudi v proračunu za leto 2021

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prenova zahodne tribune Ljudskega vrta bo občino stala skoraj 6,5 milijona evrov
Andrej Petelinsek

Prenova zahodne tribune Ljudskega vrta bo dražja za 1,58 milijona evrov in bo občino stala 6,49 milijona evrov. Ker ima občina v proračunih za leti 2019 in 2020 za prenovo zahodne tribune rezerviranih le 4,85 milijona, bo z rebalansom proračuna sprejela načrt razvojnega programa in manjkajoča sredstva zagotovila v proračunu za leto 2021. "Pogodba za obnovo se bo sklepala še letos, sklep o začetku javnega naročila je namreč že podpisan. Prav zato, ker se bo denar koristil šele naslednje leto, je potrebna ta korekcija odloka. Zadnje situacije se bodo namreč plačevale v letu 2021," je na današnjem srečanju mestne uprave z novinarji pojasnila namestnica direktorja mestne uprave Mateja Cekić.

Parkiranje dražje, da bi ljudje več uporabljali avtobuse

Če bo mestni svet na ponedeljkovi seji podprl spremembo odloka o cestah, bo od oktobra, kot smo že poročali, v mestu dražje parkiranje. Cena v belih conah ostaja ista, bo pa parkiranje po novem plačljivo od 7.00 do 20.00 (zdaj razen na Lentu od 8.00 do 17.00), prav tako bo parkiranje treba plačevati tudi ob sobotah med 7.00 in 13.00. Iz evra na 1,2 evra pa se bo podražila ura parkiranja na občinskih zaprtih parkiriščih v Sodni, Mlinski in Loški ulici ter na Rakuševem trgu. Podražitev bo v občinsko blagajno po predvidevanjih prinesla 600 tisoč dodatnih evrov letno.

"Časopis ne bo županovo trobilo"

Da novo občinsko glasilo Časopis, dvomesečni brezplačnik, ki bo začel izhajati v prihodnji mesecih, ne bo županovo trobilo, pa je zagotovil župan Saša Arsenovič: "V občini, javnih zavodih in podjetjih je zaposlenih več tisoč ljudi, ki se na svojih delovnih mestih trudijo vsakodnevno. Želim, da bo to, kar počno naši someščani, prikazano na dober način. Nimam nobenih političnih želja ali karkoli podobnega. Še več, moja želja je, da župan v Časopisu ne bi bil dosti prisoten, ampak predvsem moji sodelavci, ki projekte vodijo."

Da občinsko glasilo Časopis ne bo županovo trobilo, je na današnjem srečanju z novinarji zagotovil župan Saša Arsenovič
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta