Smučišče Trije kralji: Prvi dan bo smuka brezplačna

Irena Brdnik
26.11.2022 04:20

Pri Rekreacijsko turističnem centru (RTC) Jakec Trije Kralji bodo, če bodo razmere dopuščale, smučarsko sezono odprli prihodnjo soboto, 3. decembra, pravi Aleš Juhart, direktor podjetja. Napoveduje še nekaj novosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Smučarski center pri Treh Kraljih se iz sezone v sezono razvija.
RTC Jakec Trije kralji

Smučarske proge in vlečnici ostajajo iste kakor prejšnja leta, bo pa novost v letošnji zimski sezoni tekoči trak za smučanje v dolžini 80 metrov, namenjen otrokom. Nabavili so tudi nekaj novih snežnih topov za umetno zasneževanje. Ob progah sta še vedno dve postojanki za okrepčilo - bife pri cerkvi in na večji progi, ki se imenuje Rdeča kapica.

Do konca novembra prodajajo sezonske smučarske vozovnice, ki so bile v predprodaji za okoli 20 odstotkov cenejše, in z njihovo prodajo so zadovoljni. Sicer pa bo zdaj v redni prodaji na voljo 20 različnih vozovnic za smučanje, med njimi 2-, 3-, 4-, 5-urne, enodnevne, dvo-, tri- in petdnevne. Cene ob sobotah in nedeljah ne bodo dražje kot v dnevih med tednom. Njihova posebnost so, kot je poudaril Juhart, družinske sezonske vozovnice, s katero lahko smučajo ata, mama in neomejeno število otrok do 15. leta starosti, in družinske vozovnice, s katero lahko skupaj smučajo starši in otroci do 18. leta starosti.

Tradicionalno prirejajo tudi tekmo za naziv veleslalomski car. 
Nino Verdnik

Pri njihovi kulinarični ponudbi ni sezonskih sprememb, vse jedi pripravljajo vse leto. V hotelu bodo 31. decembra pripravili silvestrovanje. V načrtu imajo izgradnjo štirisedežnice, pod njo pa bo proga za smučanje. Med načrti je tudi gradnja večnamenskega objekta, v katerem bodo storitve sedanjega kioska pri cerkvi premaknjene v nov objekt, v njem pa bodo še reševalna postaja, servis smuči, servis koles, trgovina s hrano in drugimi potrebščinami ter štirje novi apartmaji. Vse naj bi bilo nared do začetka naslednje zimske sezone, skupna vrednost obeh investicij pa je pet milijonov evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta