Ta vikend na Mariborskem Pohorju za smučarje brezplačno testiranje na covid-19. Odprtih bo več prog

Jasmina Cehnar
06.01.2021 14:00
Testiranje bo med 8. in 12. uro potekalo na spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sedežnice so lahko polovično zasedene.
Andrej Petelinšek

Ker je pogoj za smučanje še vedno negativni test na covid-19, ki ni starejši od 24 ur, je Mestna občina Maribor skupaj z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor in javnim podjetjem Marprom zagotovila, da bo brezplačno hitro testiranje ta konec tedna potekalo neposredno na dveh vstopnih točkah na smučišču Mariborskega Pohorja. 

Testiranje bo med 8. in 12. uro na spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače v prostorih smučarskega servisa. Izvajale ga bodo pooblaščene ekipe mariborskega zdravstvenega doma. "Osebe, ki bodo hitri test opravljale, prosimo, da s seboj prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja," sporočajo z MOM.

V vzpenjači je obvezna uporaba kirurške maske.
Andrej Petelinšek

Ker je predložitev testa trenutno precejšnja ovira za smučarje, zaradi brezplačnega testiranja na smučišču pričakujejo večji obisk. Zato bo na Pohorju, kjer je zapadlo do 25 centimetrov novega snega, čez vikend odprtih več smučarskih prog kot sedaj – smuka bo možna od spodnje postaje Slemena na Mariborskem Pohorju, preko smučarskih povezav do spodnje postaje Piskra na Arehu. "Pri tem smučarje znova pozivamo, da ob prihodu pod ali na Pohorje spoštujejo že uveljavljene zaščitne ukrepe, kot so vzdrževanje varnostne razdalje, nošenje obraznih mask in razkuževanje rok. To velja tako ob testiranju kot na blagajnah in žičniških napravah," še pozivajo pristojni. 

Gneča enega od preteklih koncev tednov.
Andrej Petelinšek

Na žičniških napravah je sicer še vedno omejeno število potnikov. V gondoli, kjer je obvezna uporaba kirurške maske, se lahko hkrati peljeta največ dve osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, medtem ko so ostale odprte žičniške naprave lahko polovično zasedene, če ne gre za osebe iz istega gospodinjstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta