Trgatev Stare trte: Prvi grozd bo odrezal predstavnik Marburga

D.Ži, STA
22.09.2019 08:12

Stara trta je bila posajena ob koncu srednjega veka, ko so Maribor oblegali Turki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Na mariborskem Lentu bodo danes v skladu s tradicijo slovesno obrali letošnji pridelek Stare trte, ki je ena glavnih turističnih zanimivosti v mestu. Ob 50. obletnici pobratenja mest bo prvi grozd odrezal predstavnik delegacije iz nemškega Marburga.
Svečana trgatev najstarejše trte na svetu, ki bo letos potekala že 33. leto zapovrstjo, predstavlja vrhunec Festivala Stare trte, ki se je začel 13. septembra z različnimi vinsko obarvanimi kulturnimi, turističnimi in kulinaričnimi dogodki.
Trgatev je po besedah podžupanje Mestne občine Maribor Alenke Iskra tudi edinstven protokolarni dogodek, saj se na njej zberejo pomembni gosti iz Slovenije in tujine. "Letošnji Festival Stare trte je za Mestno občino Maribor nekaj posebnega, saj bomo gostili predstavnike številnih pobratenih mest. V septembru namreč obeležujemo 50. obletnico pobratenja z nemškim mestom Marburg, povabili pa smo tudi vsa ostala pobratena mesta," je pojasnila.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta