Uspelo jim je! Za štiriletno Evo in njeno operacijo v ZDA zbranega dovolj denarja

Barbara Bradač Barbara Bradač
13.01.2023 13:00

V zgolj treh tednih so dobrosrčni ljudje darovali celo več. Presežek bo namenjen drugim otrokom z redkimi boleznimi, si želi Eva. Starši in Društvo Viljem Julijan, kjer so zbiralno akcijo podprli, so srečni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
osebni arhiv

"Ne morem verjeti. Hvala vsem. Hvala, hvala," se je s solzami sreče odzvala Maja Klemenc, mama štiriletne deklice Eve, ki ima izjemno redko genetsko bolezen. Največ težav ji povzroča hoja, saj kljub velikim naporom zaradi spastičnosti nogic pri svoji starosti ne more samostojno hoditi. A kirurg dr. Parka iz St. Louis Children's Hospital v ZDA, ki je pomagal že več slovenskim otrokom, je po preučitvi Evine dokumentacije sprejel odločitev, da lahko s posebno nevro-kirurško operacijo pomaga tudi njej, da bi lahko samostojno hodila. A operacija stane 100 tisoč evrov. Na pomoč so priskočili v Društvu Viljem Julijan, kjer so zagnali zbiralno akcijo za Evo.

"Z radostjo v srcu vam sporočamo, da je naša zbiralna akcija Društva Viljem Julijan za 4-letno deklico Evo uspela in smo za njeno operacijo v ZDA zbrali kar 117.836 evrov," so sporočili iz društva.  V Društvu Viljem Julijan se ob tem iz vsega srca neizmerno zahvaljujejo vsem, ki so prispevali donacijo zanjo, in vsem, ki jo podpirajo v njeni želji, da bi lahko samostojno hodila. Ker je bil ciljni znesek zbiralne akcije 100.000 evrov, pri čemer ta znesek pokriva stroške operacije (65.000 evrov), poti in bivanja v ZDA ter stroške večletnih terapij po operaciji, si je Eva srčno zaželela, da presežek zneska nameni drugim otrokom z redkimi boleznimi. Zato Eva drugim malim borcem iz srca podarja 17.836 evrov, ki jih namenja dobrodelnemu Skladu Viljem Julijan.

osebni arhiv

"Čudeži obstajajo, le verjeti je treba vanje! Za Evo se dogajajo čudeži, ki brez Društva Viljem Julijan in brez vas, ki ste postali del Evine zgodbe, ne bi bili mogoči.​ Vsakemu, ki se ga je naša zgodba dotaknila in so postali del naše Evine zgodbe, se zahvaljujem. V neverjetnih dobrih treh tednih smo zbrali denar. Cela Slovenija verjame v tako majhno punčko. Predvsem pa v resnici si brez Društva Viljem Julijan njihove podpore in pomoči ne bi nikoli dovolila verjeti v te sanje. Zaradi njih ima moja Eva prihodnost. Zmeraj jim bom hvaležna, ne samo zaradi akcije, ampak srčne podpore, ki nam jo namenjajo," še dodaja Maja Klemenc, ki si sedaj dovoli veseliti možnosti lepše prihodnosti za njeno hčerko, doslej namreč niti upala prav ni. Prihodnji teden bodo zvedeli točen datum operacije v ZDA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta