V Bistrici ob Dravi kmalu spet trgovina

Aljaž Jug
24.07.2019 14:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Objekt, v katerem je bila pred poldrugim letom Mercatorjeva trgovina, bo jeseni znova odprt.
Andrej Petelinšek

Več kot leto in pol je, odkar je trgovina Klasek, ki je delovala pod znamko Mercator, v Bistrici ob Dravi zaprla svoja vrata. S tem je bilo nakupovanje vsem ostarelim in tistim brez lastnega prevoznega sredstva praktično onemogočeno. Če k temu dodamo, da so Bistričani lani ostali tudi brez edinega bankomata, je bilo več kot očitno, da je za njihovo dobrobit treba nekaj storiti.
Sedaj je jasno, da bo zgradbo kupilo družinsko podjetje Jagros, d.o.o., ki je znano po trgovski verigi Jager. Objekt trgovine bodo obnovili, zmanjšali del z gostinskim lokalom in povečali prodajni prostor, da bodo lahko ponujali tudi tehnično blago, za katerega menijo, da ga kraj potrebuje. Obnovitvena dela bodo pričeli konec poletja, prve stranke pa naj bi trgovina sprejela jeseni. Podjetje že išče sodelavce za delo v Bistrici ob Dravi, vloge sprejemajo na kontaktnem elektronskem naslovu kadri@trgovinejager.com. Letos v podjetju načrtujejo tudi zaključek investicije na levem bregu Drave, v Selnici ob Dravi.
"Občina si je vseskozi prizadevala, da se trgovina vrne v Bistrico in da ljudje dobijo nazaj nekaj, kar nujno potrebujejo. K sreči se je našel interesent, ki v zgradbi vidi potencial in bo temu primerno tudi postopal," razloži Bistričan po rodu in aktualni podžupan občine Ruše Jernej Ajd. Dodal je še, da je občina tudi v zadnji fazi dogovora z NKBM o vrnitvi bankomata pred vhodom v zgradbo trgovine, kjer je že bil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta