V mariborskem podjetju brata in svakinje poslanca SDS bi dijakom, ki so protestirali na Trgu svobode, plačali kazni

M.D.
03.03.2021 14:40
Kako pomagati kaznovanim dijakom, se na Facebooku sprašuje tudi humanitarec Boris Krabonja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Včeraj smo pisali, da so polnoletni dijaki, ki so pred mesecem dni na protestu na Trgu svobode v Mariboru zahtevali izobraževanje v šoli, prejeli globe, mladoletni pa pozive na sodišče. Ko so jih popisali, jih niso seznanili, da so v prekršku. Dijaki prvih, drugih in tretjih letnikov se že peti mesec šolajo na daljavo, zato so nekateri v začetku februarja tudi na ulicah izrazili nezadovoljstvo s tem, da morajo pouk spremljati preko računalniških zaslonov.

Dijaki so bili kaznovani, ker so, tako policija, s svojim ravnanjem kršili zakon o nalezljivih boleznih, ki govori (tudi) o prepovedi zbiranja na javnih krajih. Na Trgu svobode so dijaki skupaj s starši in učitelji stali z maskami na obrazu in na varni razdalji drug od drugega nosili transparente z napisi "Zahtevamo šolo, vrnite nam prihodnost", "Manj zooma več razuma", "Zahtevamo šolo" in prebrali govore.

V mariborskem zobozdravstvenem podjetju VBO, ki ga vodita svakinja in brat poslanca SDS Dejana Kaloha, Vesna in Marko Kaloh, so na spletu objavili poziv sledilcem, da bi našli kaznovane dijake in jim plačali kazni. V VBO-ju, kjer so ob zobozdravstvenih storitvah, Vesna Kaloh je bila dvakrat Štajerska zobozdravnica leta, v zadnjem obdobju znani tudi po uspešnem spletem marketingu, ki ga vodi nekdanji mariborski podžupan Saša Pelko, so v objavi denimo zapisali: "Mladi so tisti, ki bodo nekega dne prevzeli naša mesta. Prav oni so tisti, ki bodo nekega dne vodili našo državo in če kaj, potem si moramo želeti mladine, ki razmišlja kritično." V objavi še pišejo, da so mladi v tem trenutku prikrajšani za kakovostno šolanje in zato je razumljivo, da na to opozorijo na glas, "četudi ob tem formalno prekršijo kakšen ukrep".

"Plačilna globa v višini 400 evrov, kar je več kot polovica slovenske minimalne plače, pa je za tako dejanje nedopustna. Sploh pa za dijake," pišejo na Facebook profilu podjetja. "Pri VBO-ju smo se odločili, da bomo tem dijakom pomagali in jim plačali kazni," so naznanili in ljudi pozvali, da se držijo ukrepov, s katerimi se trudimo omejiti epidemijo. 

🟠POMAGAJTE NAM POISKATI DIJAKE!🟠 Mladi so tisti, ki bodo nekega dne prevzeli naša mesta. Prav oni so tisti, ki bodo...

Objavil/a VBO - Digitalno zobozdravstvo dne Sreda, 03. marec 2021

"Ali je naloga UPornika, da pomaga nesrečnim dijakom pri plačilu kazni?" je že včeraj na Facebooku svoje sledilce vprašal tudi mariborski profesor in humanitarec Boris Krabonja. Večina mu je svetovala, da v tem trenutku dijaki potrebujejo pravno pomoč, da do plačila kazni, ki je za mnoge neupravičena, ne bi prišlo.

Potrebujem VAŠE mnenje!  Ali je naloga UPornika, da pomaga nesrečnim dijakom pri plačilu kazni?  Boris Krabonja osebno

Objavil/a Boris Krabonja Osebno dne Torek, 02. marec 2021

Danes je Krabonja na Facebooku zapisal: "UPorniki se že povezujemo z odvetniki, ki bodo pripravljeni, v primeru, da bo to potrebno, zastopali naše nesrečne dijake."

Da vas pomirim... UPorniki se že povezujemo z odvetniki, ki bodo pripravljeni, v primeru, da bo to potrebno, zastopali...

Objavil/a Boris Krabonja Osebno dne Sreda, 03. marec 2021
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta