V Mariboru zavijanje v desno pri rdeči luči na semaforju v teh petih križiščih ...

27.08.2021 14:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eno od križišč, kjer bo v Mariboru dovoljno zavijanje v desno pri rdeči luči, je križišče Strossmayerjeve in Krekove ulice Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Mariborska občina je sprejela odločitev, da bo v Mariboru pri rdeči luči na semaforju mogoče zavijati v desno v petih križiščih. Od 3. septembra naprej bo prometna signalizacija, ob semaforju nameščena črna kvadratna tabla z zeleno puščico, to omogočala v križišču Krekove in Strossmayerjeve, v križišču Ulice heroja Staneta in Razlagove, v križišču Šentiljske in Šubičeve, v križišču Slovenske in Strossmayerjeve ter na Puhovi v križišču pri Pintariču. "Izbrana križišča so pregledna in voznikom omogočajo varno možnost zavijanja desno pri rdeči luči po lastni presoji, ob pogoju, da se predhodno prepričajo, da iz njihove leve ne prihaja vozilo. Vozniki, ki se bodo v zgoraj naštetih petih semaforiziranih križiščih kljub rdeči luči odločili za zavijanje v desno, morajo biti izjemno pozorni na pešce, kolesarje in druge udeležence v prometu, in sicer iz obeh smeri," sporočajo iz mariborske občine.

Dovoljeno zavijanje desno ob rdeči luči na semaforju. Prometni znak (foto:)

Pri tem ne bo odveč opozorilo voznikom, da sprememba zakona, ta je bila sprejeta 11. avgusta, vožnjo skozi rdečo luč semaforja pri zavijanju desno vozniku samo omogoča, ne pa zahteva.

Nameščanje prometnih znakov bo izvedel Nigrad, strošek postavitve ene table vključno z njeno ceno pa znaša sto evrov na posamezno križišče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta