(VIDEO) Zaropotalo bo! V nedeljo bo mariborski Glavni trg zavzelo 130 Sokijevih bobnarjev in kup glasbenih zvezd

D.Ži
06.09.2024 11:02

Marko Soršak - Soki bo v nedeljo, ob 17.00, pripravil pravo glasbeno razkošje. V okviru desetletnice dobrodelnega projekta 20 za 20 je bobnarje povezal z zelo znanimi glasbenimi imeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Soršak - Soki je z glasbili obdaril že 130 šol, zdaj namerava še deset novih. Za mlade talente, za ljubezen do glasbe. Za lepši svet. 
Andrej Petelinšek

Pripravite se, v nedeljo na mariborski Glavni trg prihaja prava eksplozija dobrega bobnanja, dobre glasbe in dobrih namenov.  Ob 17.00 se bo zbralo več kot 130 bobnarjev, ki jih je v okviru dobrodelnega projekta 20 za 20 skupaj z znanimi glasbenimi imeni povezal glasbenik Marko Soršak - Soki. Nastala je imenitna tradicija z dobrim namenom. 

Že pred tremi leti so do zadnjega kotička napolnili Glavni trg, tokrat se bo na spektaklu 130 bobnarjem pridružilo deset glasbenikov oziroma zasedb. Namen dogodka je dobrodelen, bobnali bodo za obdaritev desetih šol z glasbenimi instrumenti, kar je osnovno vodilo Sokijevega projekta 20 za 20, ki letos praznuje že deseto obletnico delovanja. Toliko vsega je bilo že narejenega, obdarili so 130 šol, kar pojasni število bobnarjev. Zdaj želi z glasbili obdariti novih deset šol, podpreti mlade talente in izboljšati kakovost življenja generacije, ki odrašča sredi vse bolj stresnega sveta. Bobnarji pridejo tudi iz Hrvaške, Avstrije in celo bobnar iz Kanade.

Glasbeniki, ki bodo nastopili, so: Tomi Meglič iz skupine Siddharta, Gregor Skočir iz skupine Big Foot Mama, Matjaž Jelen iz skupine Šank Rock, Tine Matjašič iz skupine Alo!Stari in celotne zasedbe: Elvis Jackson, Happy Ol' McWeasel, Leonart, Yu Generacija, Čudežna polja in Ditka. Pravo glasbeno razkošje napoveduje Soki, ki je s projektov v svet glasbe popeljal že več kot 50.000 otrok, ki so se tudi zaradi njega zaljubili v to umetnost. 

"Nekateri učitelji so mi povedali, da je na račun tega, ker so se otroci začeli ukvarjati z glasbo, manj nasilja pri določenih učencih, opažajo izboljšane motorične sposobnosti, boljše ocene. Ko to poslušaš, vidiš, da nisi samo zadel bistva, ampak si okoli tega pobral tudi druge stranske učinke. Po nekaj letih srečaš kakšnega učenca, ki se ga več ne spomniš, ker je medtem že odrasel v pravega moža, in ti reče, da zaradi tebe hodi na koncerte, igra kitaro, ima bend," je Soki povedal v Večerovem podkastu Slačilnica. 

Dogodek je že pred tremi leti bil prava glasbena poslastica in trg napolnil do zadnjega kotička. 
Andrej Petelinsek

O prihajajočem bobnarskem spektaklu pa: "Projekt praznuje deseto obletnico obstoja. Leta 2021 smo podoben dogodek v mestu že imeli. Bobnalo je sto bobnarjev s skupino v živo. Bil je odbit dogodek, zdaj pa malo drugače zgodbo ponavljamo, nadgrajeno. V nedeljo, osmega septembra, se bo na Glavnem trgu zgodil en hud spektakel. Ker je deset let projekta, bo z nami deset znanih izvajalcev in 130 bobnarjev, ker je bilo obdarjenih že 130 šol. Gremo na polno. Bobnamo za naslednjih deset šol. Ideja je bila povabiti glasbenike in jim dati možnost, da zaigrajo s tolikimi bobnarji. To ni ravno pogost in vsakdanji pojav."

Soki in 100+ bobnarjev ter okoli 1000 obiskovalcev je streslo Glavni trg v Mariboru že pred tremi leti. 
Mp Produkcija/pigac.si

"Dogodek ni komercialne narave, potrudil sem se dobiti donatorje, obdariti želimo deset šol. Gre za kar nekaj tisočakov in k projektu ne bi upal pristopiti, če ne bi določeni donatorji pristopili, tudi vaša medijska hiša, in prijazno rekli, da želite projekt podpreti. Ne znam si predstavljati, da bi tak dogodek delal sam. Toliko papirologije. Povezal sem se z Narodnim domom Maribor in Mitjo Špesom iz podjetja Factumevent, ki je res super organizator. Skupaj smo napletli to zgodbo. Delamo dogodek, s katerim se bo Maribor lahko pokazal v najboljši luči," še pravi Soki. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta