(FOTO in VIDEO) Trideset let Sokijevega bobnanja: Sto bobnarjev je streslo Glavni trg

Jon Knez Jon Knez
11.09.2021 14:00
Sto bobnarjev iz cele Slovenije je pod taktirko Marka Soršaka - Sokija poskrbelo za pravi rock spektakel sredi mesta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Na Glavnem trgu je bilo glasno. Odvijal se je pravi rock spektakel, saj je 100 bobnarjev pod vodstvom Marka Soršaka - Sokija igralo rockerske evergreene in s tem obeležilo trideset let Sokijevega bobnanja. To je na Glavni trg privabilo množico ljudi, na roko dogodku pa je šlo tudi lepo vreme.

Andrej Petelinšek

Soki je uvodoma dejal, da so to sanje vsakega bobnarja in uglasil prisotne bobnarje. Ob spremljavi benda The Rocktors so zadoneli prvi takti rock himne We Will Rock You, skupine Queen. Za tem je sledila I Love Rock 'n' Roll, "ker imamo tako 'faking' radi Rock 'n' Roll," je povedal Soki. 

Marko Soršak Soki
Igor Napast

Za tem je zbrane pozdravil župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in se Sokiju zahvalil za njegovih 30 let bobnanja. "Smo lahko mi bolj glasni kot oni?" je vprašal zbrano občinstvo, ki je Sokiju in bobnarjem namenilo aplavz in vzklike. Temu je sledila pesem Paradise City skupine Guns N' Roses, ki jo je Soki posvetil rajskemu Mariboru.

Za konec je sam z bendom zaigral pesem You Could Be Mine, prav tako od "pištol in vrtnic", zaradi katere je Soki sploh začel bobnat. Pesem je tokrat prvič zaigral v živo. "V glavi sem imel celo življenje. Totalni flashback. Prvič v tridesetih letih sem ta komad igral v živo in to me je res dvignilo," je dejal.

Andrej Petelinšek

O projektu je povedal, da je vanj bilo vloženega ogromno truda. Brez pomoči Narodnega doma mu ne bi uspelo, je povedal. "Sto bobnarjev iz cele Slovenije spravit sem ni 14 dni dela. Bilo je dela za 25 ur na dan, bi rekli Čudežno polje. Videti je treba, da imamo v doma, v Sloveniji veliko bogastva, samo izkoristiti ga je potrebno. Ne smemo zapraviti bogastva," je še povedal. 

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta