Zakaj premierja Goloba danes ne bo k županu Arsenoviču?

Igor Selan Igor Selan
11.03.2024 10:19

Čeprav je premier odpovedal srečanje z županom Arsenovičem, bo popoldan vseeno obiskal UKC Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski župan Saša Arsenovič bo na vnovično srečanje s premierjem Golobom moral še nekoliko počakati.
Andrej Petelinšek

Danes popoldan se bo v Mariboru mudil predsednik vlade Robert Golob. Čeprav je bilo sprva predvideno tudi delovno srečanje z mariborskim županom Sašo Arsenovičem, to, kot so sporočili iz kabineta župana, odpade. Razlogov zakaj, niso navedli, smo pa neuradno izvedeli, da naj jih o razlogih za odpoved sestanka ne bi obvestil nihče. 

Z vprašanji, zakaj srečanje z županom odpade, še posebno ker bo premier popoldan vseeno v Mariboru, kjer bo obiskal Univerzitetni klični center, katerega direktor je nedavno postal županski kandidat Gibanja Svoboda na zadnjih lokalnih volitvah Vojko Flis, smo se obrnili tudi na kabinet premierja. Od tam so sporočili, da za odpoved sestanka ni bilo vsebinskih razlogov, da pa se bosta premier in župan predvidoma srečala še ta teden. 

Na odpoved srečanja se je odzval župan Arsenovič. Kot je zapisal, popolnoma razume, da je bilo današnje srečanje zaradi zunanjih okoliščin prestavljeno. Katere so te okoliščine, župan ni pojasnil, je pa k že povdanemu dodal: "Skladno z našimi rednimi stiki pričakujem, da bo delovno srečanje, namenjeno razvoju Maribora in regije ter spremembi demografskih trendov, zelo kmalu. Ker se bova oba s premierjem udeležila foruma o zdravstvu, verjamem, da bo priložnost za krajše srečanje gotovo že danes."

Kot je znano, so sicer odnosi med Arsenovičem in Gibanjem Svoboda precej napeti. Potem ko Arsenoviču največje vladne stranke ni uspelo prepričati za vstop v koalicijo, Svoboda v mestnem svetu kontinuirano ruši njegove predloge. Ob tem se mnenja krešejo tudi glede podfinanciranosti občine, ki je v času, odkar vladi predseduje Golob, narasla že na 34 milijonov evrov letno.

Ob tem, da bo torej obiskal UKC, naj bi Golob nocoj iz Maribora sodeloval tudi v oddaji Pop TV na temo javnega zdravstva, ki bo potekala v živo z mariborske filozofske fakultete.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta