(ZEMLJEVID) V Maribor prihaja spektakel Red Bull Flugtag: Kje bodo zapore prometa in kje dodatna brezplačna parkirišča?

Barbara Bradač Barbara Bradač
27.08.2024 12:24

V nedeljo, 1. septembra, se na obrežju Drave obeta pravi spektakel. Maribor bo gostil tekmovanje Red Bull Flugtag. Kakšne bodo posebne prometne ureditve?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Vugrinec

Dogodek na Lentu se bo pričel ob 10. uri z razstavo vseh sodelujočih letalnih naprav, tekmovanje se bo pričelo ob 13. uri. Prijavljenih je čez trideset ekip, kar pomeni, da bomo priča več kot tridesetim norim letalcem, ki bodo pristajali v Dravi. Iz mariborske občine sporočajo, da je za varno in nemoteno izvedbo dogodka potrebno poskrbeti za nekaj sprememb v prometu, prav tako pa zagotavljajo več brezplačnih parkirišč.

Mestna Občina Maribor

(FOTO) V Maribor prihaja spektakel Red Bull Flugtag: Dovoljenje za vzlet dobilo 37 ekip

Na dan spektakla, torej 1. septembra, boste lahko brezplačno parkirali na parkiriščih UŠC, Smetanova ulica, Slomškov trg, Rakušev trg, Plinarniška, Meljska cesta, Park & Ride pod Koroškim mostom, Mariborski otok, Dvorana Tabor in Europark.

Zaradi izvedbe prireditve Redbull Flugtag Slovenia bo od srede, 28. avgusta, do ponedeljka, 2. septembra, popolnoma zaprt Glavni most. Tudi avtobusi mestnega prometa bodo vozili po spremenjeni trasi.

Andrej Petelinšek

Nova mestna linija G5 Rotovž, ki povezuje Glavni trg in Trg revolucije, nakupovalno središče Europark, UKC Maribor, študentski kampus na Gosposvetski ulici, vozi pa po Koroški cesti in Glavnem trgu, bo 1. septembra, vozila po ulici Kneza Koclja in ulici Heroja Bračiča do Titove ceste, od koder se bo vrnila na ustaljeno traso. Ta dan za linijo G5 izpadeta postajališči UKC-Pobreška in Europark

Avtobusni prevozi linij 1 Tezno, 2 Betnavska-Razvanje, 3 Brezje, 4 Limbuš-NC Supernova, 6 Vzpenjača, 9 Zrkovci, 12 Pokopališče Dobrava, 13 Črnogorska, 16 Zg. Duplek, 17 Ribniško selo, 18 Pekre, 20 Grušova in 21 Ljubljanska, ki sicer prečkajo Glavni most, bodo začasno speljane po obvozu Titov most-Pobreška cesta-Trg revolucije in obratno v smeri centra mesta. Zaradi obvoza bosta izpadli avtobusni postajališči Glavni trg-Židovska in Glavni trg-Vetrinjska. Tako bo potnikom za vstop/izstop na voljo bližnje postajališče TPC City.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta