Šarčeva tombola

Matija Stepišnik Matija Stepišnik
27.01.2020 19:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Odstop predsednika vlade je za državo prelomno, stresno politično dejanje. Marjan Šarec je četrti, ki je odstopil. A če sta Alenka Bratušek in Miro Cerar odšla zaradi politične krize, je Janez Drnovšek le formaliziral odhod v predsedniško palačo. Odstop je v politiki tudi skrajna poteza. Se je Šarec znašel pred zidom?
Odgovor je večplasten. Najbolj enostaven bi bil, da je logično presekal agonijo, v kateri se je znašla manjšinska vlada, ko je izgubila podporo Levice, Robert Polnar pa je šel "malo po svoje", zato je zadeve vmes "reševal" Jelinčič. Na področju zdravstva je Šarec še en premier, ki ni naredil resnejših sprememb, kaj šele izboljšav. A je kljub mukam pri proračunu in potrjevanju ministrice Mlinar še pred kratkim vztrajal, da ni "začetka konca". Je nato ocenil, da se bosta pomanjkanje voditeljske kompetence v številnih delih vladnega aparata, neobstoj idej in predvsem rešitev za nekatere ključne družbene probleme po nepredvidljivem glasovanju o neusklajenem zakonu o zdravstvenem zavarovanju, kjer je nastal razkol v LMŠ, začela toliko razgaljati, da tega z ljudsko-všečnimi nastopi ne bo mogoče več pokriti?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta