Ali ste v službi del rešitve ali del težave?

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
15.05.2023 15:48

Karierni sejem MojeDelo.com bo v Mariboru potekal 25. maja 2023

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

»Če ste del težave, poiščite drugo zaposlitev pojasnjuje Natalie Cvikl Postružnik, ki se ukvarja z razvojem potencialov ljudi. »Če ste del rešitve in se še vedno ne počutite dobro na delovnem mestu, obstaja za to vrsto razlogov. Vzroke pa vedno začnemo iskati najprej pri sebi

Najti zadovoljstvo pri delu

Obstaja več odgovorov, zakaj se na delovnem mestu ne počutimo dobro. »Občutimo lahko fizično nezadovoljstvo, morda zaradi neprimernega delovnega okolja ali stresa, zaradi premalo znanja ali izkušenj pri opravljanju delovnih nalog ali pa se ne razumemo s sodelavci, morda nas muči občutek prevelike obremenjenosti,« razlaga Natalie Cvikl Postružnik, ki bo ena od predavateljic na Kariernem sejmu v Mariboru. Sejem se bo odvijal v četrtek, 25. maja, v hotelu City, in sicer od 10. ure.

Na predavanju bo podala odgovore, kako najti vzroke nezadovoljstva na delovnem mestu.

Arhiv naročnika

Ni razloga, da ne bi poiskali nove službe

Čeprav smo sredi obdobja, ki ga zaznamujejo energetska kriza, inflacija in kriza po koronavirusu, je delovnih mest dovolj. Še več, delodajalci se morajo za nove zaposlene pošteno potruditi, razlaga Nika Rakonjac, vodja marketinga v podjetju Styria digital marketplaces, d. o. o., ki je organizator kariernega sejma v Mariboru. »Na našem karierno-zaposlitvenem portalu MojeDelo.com je trenutno več kot 4000 prostih delovnih mest, zaposlene pa išče več kot 900 podjetij.« Na Kariernem sejmu v Mariboru bo nove zaposlene iskalo kar več kot 50 delodajalcev, predstavljala pa se bodo tako slovenska kot avstrijska podjetja, ki bodo iskala nove kadre. Med njimi so Alpha Synergy, GmbH, ELRAD Electronics, d. o. o., Fercam Austria, GmbH, Hilti Slovenija, d. o. o., MAHLE Electric Drives Slovenija, d. o. o., Univerzitetni klinični center Maribor, Zavarovalnica Sava, Lasertehnik Marfin, d. o. o., Pivovarna Laško Union, d. o. o. …

Predstavite se v najboljši luči

Zaposlitveni razgovor lahko predstavlja velik stres, zato je toliko pomembnejše, da se nanj dobro pripravite. Obravnavate ga lahko kot prvi zmenek. Tudi na zaposlitvenem razgovoru se želite predstaviti v najboljši luči. Glavni namen zaposlitvenega razgovora delodajalcu predstavlja ugotovitev, ali ste zanj najprimernejši kandidat, vam pa, ali sta primerna okolje in delo.

»Za zmanjšanje neprijetnih občutij in povečanje možnosti uspeha je ključna dobra priprava,« pravi magister psihologije Urban Štiberc, ki bo na Kariernem sejmu v Mariboru predaval o tem, kako se najbolje pripraviti na zaposlitveni razgovor.

O prvem delu bo predaval Gorazd Prah, dolgoletni sodelavec portala MojeDelo.com, ki je poudaril pet lastnosti uspešnega iskalca zaposlitve:

  • Ve, kaj išče, delo pa ga navdušuje.
  • Zna razložiti, zakaj se ga obrestuje zaposliti.
  • Zna se približati pravi osebi (to ni kadrovik, ampak vodja službe, kjer želimo opravljati delo).
  • Na iskanje se pripravi bolje kot delodajalec.
  • Razume potrebe delodajalcev.
Arhiv naročnika

Številni razlogi za obisk kariernega sejma

Poleg številnih razstavljalcev pri katerih boste dobrodošli, boste lahko prisluhnili številnim zanimivim predavanjem in izobraževanjem ter izkoristili uporabne sejemske ugodnosti, kot so fotografski kotiček, karierno svetovanje, psihometrično in kognitivno testiranje ter testiranja uporabniških znanj. Vse to bo pomagalo pri novih kariernih poteh, ki vas bodo vodile k novim življenjskim izkušnjam. Več o programu si lahko preberete tukaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.