Digitalna transformacija: Slovenske izvoznike pri preboju iz povprečja onemogočata strah in pomanjkanje veščin

Jon Knez Jon Knez Mitja Sagaj Mitja Sagaj
24.03.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Datalab
Koronakriza je razgrnila marsikaj. Ne le to, da je prisotnost podjetij v digitalnem okolju ključna, pač pa tudi to, da slovenska podjetja, tako majhna zagonska kot velika, izvozno usmerjena, precej zaostajajo na področju digitalizacije. "Slovenska podjetja so zadnja leta delala na prilagoditvah novim razmeram, se pripravljala, da bi lahko začela jezditi val," sicer pravita Nejc Slovnik in Zoran Bosančić, strokovnjaka za digitalni marketing, tudi prejemnika dveh od treh websi nagrad za globalne digitalne projekte, ki sta skupaj z ekipo pomagala med drugim rasti tudi podjetju EKWB (Edward König Water Blocks) in znamki Snugi, ki sodi med prepoznavnejše nove startupe. "A največji profit je šele tedaj, ko val jezdiš," dodajata. In opozarjata, da so se nekatera podjetja digitalizacije lotila strateško, druga pa so samo ad hoc uredila stvari.

Koliko denarja je torej treba nameniti za učinkovit digitalni marketing, kaj so koraki v pravo smer za uspešno vzpostavitev prepoznavnosti blagovne znamke?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta