Elon Musk v upravo Twitterja. Podjetje bo kmalu začelo testirati gumb za urejanje objav

STA, M. S.
06.04.2022 11:09

Musk je Twitter kritiziral zaradi pristopa do svobode govora in marca sprožil anketo o tem, njegovi sledilci pa so ga podprli.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Elon Musk, največji posamični delničar Twitterja in tudi reden kritik storitev podjetja, bo novi član upravnega odbora podjetja.
Reuters

Ustanovitelj Tesle Elon Musk bo po odkupu 9,2-odstotnega deleža Twitterja postal član njegovega upravnega odbora, je tvitnil glavni izvršni direktor družbenega omrežja Parag Agrawal. Musk je v ponedeljek razkril, da je kupil 73,5 milijona Twitterjevih delnic. Glede na njihovo petkovo zaključno vrednost je za nakup odštel 2,9 milijarde dolarjev.

"Z navdušenjem sporočam, da bomo Elona Muska imenovali v naš upravni odbor. Skozi pogovore v zadnjih tednih je postalo jasno, da bo odboru prinesel veliko korist," je tvitnil prvi mož Twitterja in med drugim dodal, da je Musk reden kritik njihovih storitev, kar podjetje v tem trenutku potrebuje. Musk ima na Twitterju 80 milijonov sledilcev, po ponedeljkovi novici, da je postal lastnik 9,2-odstotnega deleža, pa so delnice poskočile za več kot 25 odstotkov.

Analitik Bloomberga Mandeep Singh je sicer v pogovoru za Yahoo Finance v ponedeljek na vprašanje, ali bo Muskovo povečanje lastniškega dela v Twitterju kakorkoli vplivalo na njegovo vodenje Tesle in SpaceX-a ocenil, da je to malo verjetno, razen, če bi v Twitterju prevzel kakšno vlogo. A se zdaj z njegovim vstopom v upravni odbor dogaja prav to.

Hkrati pa so iz podjetja, potem ko je Musk včeraj uporabnike omrežja že vprašal, ali si želijo gumb za urejanje objav, sporočili, da bodo kmalu začeli testirati gumb, ki bo uporabnikom omogočil urejanje njihovih objav oziroma tvitov. Večina vprašanih, skoraj tri četrtine od več kot 4,4 milijona, ki jih je odgovorilo, je namreč podprlo takšno možnost.

"Ko že sprašujte ... da, od lani razvijamo možnost urejanja," so s Twitterja zapisali na svojem komunikacijskem kanalu. "Ne, te ideje nismo dobili iz spletne ankete," so še dodali.

Tehnološki velikan iz San Francisca je napovedal, da bo testiranje začel v prihodnjih mesecih in glede na izkušnje prilagodil končno rešitev. Sprva bo urejanje objav na voljo uporabnikom storitve Twitter Blue, ki za mesečno naročnino treh dolarjev omogoča dostop do posebnih vsebin in možnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta