Streha, ki zanesljivo kljubuje vetru, vročini in vodi, ob tem pa je še lepa na pogled

Celoviti Tondah strešni sistemi podjetja Wienerberger so prijazni do stanovalcev in tudi do okolja, saj varujejo pred posledicami podnebnih sprememb in jih hkrati poskušajo čim bolj zmanjšati

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Wienerberger

V svetu in tudi pri nas so posledice podnebnih sprememb vedno bolj skrb zbujajoče, saj je Svetovna meteorološka organizacija za leto 2023 izmerila globalno najvišje temperature v zgodovini meritev, je konec preteklega meseca poročala Slovenska tiskovna agencija. Povišane temperature ozračja med drugim povzročajo višanje gladine morja, spremembe v količinah in vrstah padavin ter povečanje števila neurij in poplav. Vsemu temu smo bili letos žal priča tudi v Sloveniji.

Strešnik je le osnova strehe  

Wienerberger

Vplivu podnebnih sprememb moramo ljudje prilagoditi tudi gradnjo bivališč, in sicer od temeljev do strehe, ki mora vzdržati vse bolj skrajne vremenske razmere: močan veter, hude nalive in visoke temperature. Ko gradite ali obnavljate hišo, tako ni dovolj, da izberete le strešnik, ki ustreza vašemu okusu in arhitekturni zasnovi zgradbe. Pomembno je, da izberete celovito sistemsko rešitev, v katero so vključeni tudi drugi elementi, ki vam zagotavljajo dolgotrajno varnost in zanesljivost strešne kritine, obenem pa omilijo vplive podnebnih sprememb:

  • snegolovi, ki varujejo streho in njeno okolico pred padajočim snegom,
  • vetrne sponke in pritrdilni vijaki, s katerimi pritrjujemo strešnike ter tako poskrbimo za večjo varnost in zaščito pred močnimi vetrovi,
  • strešni izolacijski sistemi, ki preprečujejo izgubo toplote pozimi in poletno pregrevanje,
  • strešniki, ki odbijajo UV- ali IR-žarke.
Wienerberger

Zakaj so nujne celovite sistemske rešitve?

Dobro uravnoteženi izdelki, ki združujejo veliko kakovostnih lastnosti, znatno povečajo varnost, podaljšajo življenjsko dobo in izboljšajo okoljsko učinkovitost streh. Pri podjetju Wienerberger kupcem ponujajo celovite sistemske rešitve za poševne strehe Tondach s katerimi je streha dolgoročno zaščitena, stanovalcem pa zagotavlja brezskrbno bivanje tudi v ekstremnih vremenskih razmerah. Poleg prej naštetih elementov celovite sistemske rešitve za strehe Tondach obsegajo še strešna okna, slemenjake in keramične dodatke, rešitve za prezračevanje strehe in zaščito pred pticami, elemente za varen preboj strehe ter visoko kakovostne strešne folije, ki varujejo pred vdorom vode.

Vse o celovitih sistemskih rešitvah za strehe Tondach si lahko preberete TUKAJ.
Wienerberger

Strešna okna morajo biti kompatibilna s celoto

Predvsem strešna okna so poleg vseh naštetih elementov tista, ki jim zaradi videza običajno posvečamo največ pozornosti pri načrtovanju strehe. Vendar je pomembno, da vsaj toliko ali še več skrbi namenite kakovosti strešnih oken in njihovi kompatibilnosti s celovitimi sistemskimi rešitvami za streho. Nič vam namreč ne pomaga še tako kakovostno strešno okno, če njegova vgradnja zahteva kompromise, ki pomenijo le delno kakovostno rešitev. Kot skrbni gospodar boste zagotovo posvetili veliko pozornosti toplotni izolaciji, saj je od nje odvisna energetska učinkovitost celotne stavbe. Strešna okna pa morajo zagotavljati tudi dobro zvočno izolacijo, zadostno osvetljenost prostora in občutek varnosti.

Če vas zanima več o Tondach strešnih oknih ali želite pridobiti brezplačno ponudbo, si oglejte POVEZAVO.
Wienerberger

Pri ravnih strehah je ključna hidroizolacija  

Wienerberger

Medtem ko je prej opisano veljalo za poševne strehe, pa so v moderni arhitekturi vedno bolj priljubljene ravne strehe, pri katerih je treba pozornost v prvi vrsti posvetiti hidroizolaciji. Vendar se morajo proizvajalci hidroizolacijskih folij pogosto otepati očitkov, da materiali za tovrstne folije obremenjujejo okolje. Pri Wienerbergerju zato svoje sisteme ravnih streh opremljajo s strešnimi membranami Wienerberger Leadax Roov, ki imajo kar za 85 odstotkov nižji ogljični odtis kot druge membrane na trgu, ker med proizvodnjo ne nastajajo emisije CO2. Poleg tega je strešna membrana v 75 odstotkih izdelana iz reciklirane plastike, in ko membrani poteče življenjska doba, jo je mogoče v duhu krožnega gospodarstva v celoti reciklirati v nove membrane za ravne strehe. S tem se Wienerberger pospešeno približuje cilju, da do leta 2050 postane podnebno nevtralen.

Med ključne prednosti sistemske rešitve Wienerberger Leadax Roov štejejo naslednje lastnosti:

  • od podobnih rešitev se razlikuje po tem, da se hidroizolacijska folija namešča brez uporabe odprtega plamena;
  • zaradi reflektivne off-white barve, ki odbija sončno svetlobo, je zmanjšano pregrevanje notranjih prostorov;
  • predizdelani tovarniški detajli zagotavljajo odlično hidroizolacijo celotne strehe, vključujoč notranje in zunanje kote, robove, preboje;
  • sistem je primeren za vse vrste ravnih streh: takšne z balastom, solarne strehe, pohodne in zelene strehe.

Več o lastnostih in načinu uporabe folije Wienerberger Leadax Roov si lahko ogledate v spodnjem VIDEU

Našteli smo vam več razlogov, zakaj bi pri gradnji ali obnovi strehe izbrali strešne sisteme Wienerberger. Ne le, da so njihovi sistemi prilagojeni učinkom podnebnih sprememb, temveč je že njihov proizvodni proces zastavljen tako, da se kar najbolj zmanjša vpliv izdelkov na okolje. Enako pa velja tudi za ves cikel uporabe in razgradnje njihovih proizvodov.

Več o strešnih sistemih Wienerberger preberite TUKAJ, vsem zainteresiranim pa ponujajo tudi brezplačno tehnično svetovanje, ki je po dogovoru možno tudi na gradbišču. Izpolnite kontaktni obrazec in njihova terenska ekipa bo v najkrajšem možnem času navezala stik z vami.
Wienerberger
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.