Tri priznanja za slovensko pivovarno: Uspeh haloškega piva v Londonu

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
14.04.2023 18:20

Ptujčana Monika Klinc in Dejan Krajnc sta ustanovila podjetje Frizi beer kraft - pivovarno, v kateri varita sfrizirana piva iz Haloz Frizi beer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Darja Lukman Žunec

Ptujčana Monika Klinc in Dejan Krajnc sta se pred osmimi leti preselila na Veliki Vrh pri Cirkulanah in se kmalu odločila popolnoma posvetiti njunemu skupnemu podjetju Frizi beer kraft - pivovarni, v kateri varita sfrizirana piva iz Haloz Frizi beer. Potem ko sta v Sloveniji na ocenjevanjih piva požela že nekaj priznanj, sta se letos podala še na London Beer Competition, kjer sta osvojila kar tri priznanja.

Dva srebrna in bronasti znak

S srebrnima znakoma so nagradili njuno pivo v kategoriji sloga pale ale z imenom Pettauer, v slogu session ipa pa njuno pivo, poimenovano Sp-ipa-nec. Ob tem sta prejela še bronasti znak za pivo sloga lager, ki sta ga poimenovala Svetli haloški posebnež. Kot pravi mojster varjenja piva Dejan Krajnc, sta s partnerko Moniko Klinc zelo ponosna na priznanja, saj so zanje morala piva doseči visoko oceno v vseh treh kategorijah - kakovost, okus in embalaža. 

Sfrizirano pivo iz Haloz, ki mu par s Ptuja dodaja maline in med. Ob pivu še testo za pice s haloškimi dodatki

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta