Uspešni podjetnik svoj posel širi tudi v Maribor: Kaj vse je kupil Ivo Boscarol?

V podjetju Boscarol napovedujejo, da bodo kot novi lastnik nadaljevali dolgoročno pogodbo najema celotnega centra, ki jo je s prejšnjim lastnikom sklenil Mercator. Imajo pa še veliko načrtov v mestu ob Dravi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivo Boscarol
Andrej Petelinšek

Iz  podjetja Boscarol, v lasti Iva Boscarola in Anastasie Taje Boscarol, so sporočili, da so 7. junija letos postali novi lastniki nepremičnine nakupovalnega središča Mercator hipermarket Tabor II na naslovu Ulica Eve Lovše 1 v Mariboru. Nepremičnino je prodajala Nova KBM, družba Boscarol pa je bila v prodajnem postopku najuspešnejša. 

"Glede na to, da smo lansko jesen že pričeli z intenzivnimi vlaganji na območju Ljubljane, smo tokrat prepoznali priložnosti v Mariboru, ki nas je pozitivno navdušil, saj je mesto čedalje lepše urejeno in ima po naših ocenah pomembne razvojne potenciale," pravi Ivo Boscarol, ki Maribor vidi kot spečo lepotico z veliko potenciala.

Andrej Petelinšek

Nakupovalno središče Tabor II je eden večjih največjih Mercatorjevih hipermarketov. Zgrajen leta 2011 se razprostira na 41.425 kvadratnih metrov velikem zemljišču, na skoraj 23 tisoč kvadratnih metrih so trgovine, storitvena in gostinska dejavnost ter več kot 800 parkirnih mest, od tega 570 v pokriti garaži. V podjetju Boscarol napovedujejo, da bodo kot novi lastnik nadaljevali dolgoročno pogodbo najema celotnega centra, ki jo je s prejšnjim lastnikom sklenil Mercator. Urnik in način obratovanja ostajata nespremenjena.  Ima pa menda Boscarolovo naložbeno podjetje tudi še načrte z gradnjo dodatnih poslovnih prostorov v okolici centra na Taboru.

A to ni edina investicija družbe Boscarol v Mariboru: "V tej luči smo nedavno tudi že kupili v središču mesta na strateški lokaciji v City Centru 1100 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki jih sprva nameravamo oddajati v najem." Boscarol je kupil celotno vrhnjo etažo poslovnega dela City centra, torej prostore nekdanje Save Infond in nad prostori, v katerih zdaj gostuje Ministrstvo za digitalno preobrazbo. Gre za lepe prostore z izjemnim razgledom na ves Maribor, poudarja Ivo Boscarol. V pisarnah je prostora za približno 60 ljudi, iščejo dolgoročnega najemnika, lahko tudi več, saj je prostore mogoče ločiti, v etaži sta namreč dve kuhinji in dvojne sanitarije, k prostorom pa pripada tudi nekaj parkirnih mest v podzemni garažni hiši.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta