Član IO Uefe: Spodleteli poskus ustanovitve superlige bo pustil posledice

STA, A.L.
21.04.2021 19:23
Spodleteli poskus ustanovitve nogometne superlige bi lahko imel posledice za 12 velikanov evropskega nogometa, je dejal Šved Karl-Erik Nilsson, podpredsednik izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa), poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nilsson, ki je tudi predsednik Švedske nogometne zveze, je v izjavi za spletno stran Fotbollskanalen dejal, da bo izvršni odbor Uefe v petek na naslednjem zasedanju sestanku, ali bo kaznoval ducat podpisnikov ustanovne listine superlige.

"Že tako bodo bile posledice občutne zaradi sramu, s katerimi bodo morali živeti," je dejal Nilsson. "Odločitev bo imela posledice v njihovih lastnih organizacijah, za kaj več pa se moramo pogovoriti," je še dodal.

"Posledice morajo biti že zaradi izgube zaupanja in vprašanja, ali je tem klubom sploh moč zaupati v prihodnosti," je še odločno izpostavil švedski funkcionar.

Na dodatna vprašanja o posledicah ni želel odgovarjati, je pa dodal, da bo v petek izvršni odbor "podrobno preučil" možnosti in se "seznanil z naslednjimi koraki ter željami evropske nogometne skupnosti"

Predsednik Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin, je sicer v tonu sprave danes dejal, da je pomembno storiti korak naprej in ponovno vzpostaviti enotnost evropskega nogometa, še piše AFP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta