(FOTO) Euro do 21 let: Španci nadaljujejo pohod, Puado junak v Ljudskem vrtu

Miha Dajčman
31.05.2021 21:05
Prva četrtfinalna tekma nogometnega evropskega prvenstva do 21 let na slovenskih tleh med Španijo in Hrvaško se je po rednem delu končala z 1:1, Hrvati so izenačili v 94. minuti, a napredovanja La Rojite niso mogli preprečiti
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Kar nekoliko presenečeni so bili danes Mariborčani, ko so v središču mesta in v okolici Ljudskega vrta opazili ljudi v rdeče-belih kockastih dresih in majicah. Ti so prišli v mesto ob Dravi spodbujat mlado reprezentanco ognjenih. Na južni ploščadi stadiona je bila pred tekmo dolga vrsta do prostora pod tribuno, kjer sta Uefa in NZS organizirali testiranje na covid-19, na stadion so lahko vstopili le tisti, ki so izpolnjevali pogoje PCT. Že slabe pol ure pred tekmo je bilo s stadiona slišati navijaške napeve Hrvatov, tik pred začetkom dvoboja so prvič z generičnimi vzkliki "Espana, espana" začeli še španski navijači. Nekaj deset jih je bilo, številni med njimi so v Mariboru na študijski izmenjavi. Ob vzklikih "Luka Modrić" so pristaši obeh nogometnih velesil združili moči.

Na tribunah je bilo več Hrvatov, na igrišču pa so rajali Španci.
Andrej Petelinšek

Dvoboj na tribunah, ki smo si ga v prvem delu evropskega prvenstva marca letos stežka predstavljali, je obetal dober obračun na zelenici, tudi pogled na postavi obeh moštev, polni bodočih zvezdnikov, nogometnega navdušenca ni pustil ravnodušnega. Če k temu prištejemo še, da je bila prvič po rekonstrukciji uradno v uporabi zahodna tribuna Ljudskega vrta, je bila to kombinacija za odličen nogometni večer.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Španci, ki vse od leta 1998 na evropskih prvenstvih do 21 let niso izgubili tekme v izločilnih bojih pred finalom, so si v nadaljevanju priigrali še nekaj priložnosti, a se predvsem osredotočili na branjenje. Hrvaška reprezentanca je nekajkrat prebila kvalitetno zvezno vrsto La Rojite, a ognjeni so bili v zaključkih nenatančni. Nato pa je v sodnikovem podaljšku Hugo Guillamon v kazenskem prostoru storil prekršek, gruzijski sodnik Giorgi Kruašvili je pokazal na belo točko, z enajstih metrov pa je bil natančen Luka Ivanušec.

Andrej Petelinšek

V podaljšku smo spremljali raztrgano, a dinamično igro, priložnosti sta si priigrali obe moštvi, znova so bili bolj nevarni Španci. V 110. minuti je premoč La Rojite z odličnim protinapadom kronal Espanyolov napadalec Javi Puado, ki mu je z roba svojega kazenskega prostora dolgo žogo lepo podal Marc Cucurella. V četrtek se bodo varovanci Luisa de la Fuente v polfinalu pomerili z zmagovalcem nocojšnjega dvoboja med Italijo in Portugalsko. Nastop v polfinalu so si zagotovili tudi Nizozemci, ki so v Budimpešti proti Francozom zaostanek iz prvega polčasa spremenili v zmago z 2:1.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta