(FOTO) Gledalec s tribune Green Dragonsov med policiste vrgel ograjo, ponesrečenca odpeljali z reševalnim vozilom

ŠR
09.04.2022 21:45

Večni derbi med Mariborom in Olimpijo, ki so ga v Ljudskem vrtu z 1:0 dobili gostitelji, zaznamovali tudi neljubi dogodki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ljudski vrt je bil na tekmi med Mariborom in Olimpijo razprodan, zaradi incidenta na obračunu vijoličastih z Bravom, ko je eden ob obiskovalcev na vzhodni tribuni s plastičnim kozarcem zadel stranskega sodnika, pa je bila na večnem derbiju še vedno zaprta južna tribuna. Tudi nocoj smo bili priča neljubih scenam, tokrat s strani navijačev Olimpije. 

Že ob zaključku prvega polčasa je zaradi početja Green Dragonsov sodnik prekinil obračun. S severne tribune so proti Roku Kronavetru, nekdanjemu igralcu zeleno-belih, metali kozarce, vžigalnike in stole. V nadaljevanju tekme so nekajkrat proti zahodni tribuni vrgli goreče bakle. Da bi s početjem prenehali, so Ljubljančane pozivali tudi njihovi ljubljenci in trener Robert Prosinečki. 

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu neredom na severni tribuni ni bilo konca. Zaradi lomljenja ograje in uničevanja stadiona so pred tribuno stopili policisti in uporabili solzivec. Tu se zgodba ni končala - med praznjenjem severne tribune je eden od obiskovalcev tekme med uniformirance odvrgel kar ograjo ter zadel policista. Slednjemu so ob zelenici nekaj minut pomagali člani nujne medicinske pomoči, ponesrečenca pa so s stadiona odpeljali z reševalnim vozilom. 

Andrej Petelinšek
(foto: Andrej Petelinsek)
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta