Maribor na večnem derbiju z Olimpijo zmagal z 1:0

ŠR
09.04.2022 19:15

Nogometaši Maribora so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Olimpijo z 1:0 (0:0). Edini strelec na tekmi je bil Ognjen Mudrinski v 75. minuti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Ognjen Mudrinski s projektilom z razdalje odpeljal NK Maribor v vodstvo in končno zmago.

Ob zaključku prvega polčasa je prišlo do neprimernega obnašanja s strani navijačev. Kronaveter je želel izvajati kot, proti njemu pa so navijači Olimpije metali kozarce, vžigalnike in tudi stole. Na enega od stolov se je nato usedel Milec.

Nadaljevalo se je tudi po sodnikovem žvižgu za polčas. Green Dragonsi so proti zahodni tribuni metali bakle in zadeli gledalce, ti pa so jim, sporočajo naši poročevalci, kakšno baklo tudi vrnili ...

Za največja slovenska nogometna kluba je to zadnji večni derbi v sezoni. Prvič po več kot dveh letih se odvija brez omejitev za navijače. No, južna tribuna je zaradi kazni disciplinskega sodnika NZS zaprta, a na ostalih delih stadiona je že glasno! Navijači Maribora so se že nekaj dni pripravljali na derbi, svoje načrte pa imajo tudi pristaši Olimpije.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

"Narediti moramo vse za zmago. Pričakujem zelo dobro igro, tudi o odnosu igralcev ne sme biti nobenega dvoma, saj spet igramo pred našo publiko, pred polnimi tribunami," je pred dvobojem proti večnim rivalom dejal trener vijoličastih Radovan Karanović, a hkrati poudaril, da je nocojšnja tekma le ena od sedmih do konca sezone, prav vse pa so enako pomembne v bitki za naslov prvaka.

Sedem točk prednosti pred Olimpijo je vodilno moštvo prve lige prineslo na derbi, Koper, ki bo jutri na Bonifiki gostil Celje, pa zaostaja za tri točke. S porazom bi Ljubljančani najbrž že izpadli iz bitke za naslov. "Pričakujem dobro tekmo in poln stadion, kar je tudi najpomembnejše, saj gre za največji derbi v Sloveniji. Mi se bomo pripravili tako, da zmagamo, bomo pa videli, kaj se bo zgodilo. Derbiji so tekme, v katerih je možno prav vse. Skušali bomo zakuhati prvenstvo," pa pravi njihov strateg Robert Prosinečki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta