(FOTO) Maribor poslal Gorico v drugo ligo in skočil na vrh lestvice

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
15.05.2021 18:40
S skalpom vrtnic s 3:0 vijoličasti vsaj za en dan prehiteli Olimpijo
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Tudi nogometaši Maribora so v tej pomladi lahko učinkoviti. S prvim delom zaključne trilogije so uspešno opravili, v 34. krogu v Ljudskem vrtu s 3:0 premagali Gorico. Štajerci so z zmago vsaj za en dan skočili na vrh prvoligaške lestvice, s 60 točkami prehiteli Olimpijo (59), ki jo jutri čaka gostovanje v Celju. Primorci so s porazom pod Kalvarijo izgubili tudi teoretične možnosti za obstanek med prvoligaši, vrtnice bodo v prihodniji sezoni igrale v drugi ligi.

Najbrž zadnjič v tej sezoni je bil Ljudski vrt prazen, prihodnjo soboto, ko se bo Maribor v zadnjem, najbrž odločilnem krogu v bitki za naslov prvaka soočil z Muro, naj bi nekaj gledalcev že spustili na stadion. No, tokrat je bila podpora s tribun virtualna. S selfiji navijačev na velikem zaslonu so v klubu poskrbeli za podporo.

Sašo Bizjak

Da so vijoličasti v napadu precej bolj razpoloženi kot na prejšnjih tekmah, je že v uvodu nakazal Aljoša Matko. Njegova podaja z desne strani ni bila dobra, se je pa s pomočjo vetra spremenila v nevaren strel, ki je presenetil vratarja Uroša Likarja. Krilni napadalec Maribora je stresel prečko.

Sašo Bizjak

Gorica je bila še najbližje izenačenju, ko je z razdalje tresnil Tjaš Begić. Kar pošteno se je moral pretegniti Ažbe Jug, da je strel 17-letnika odbil v kot. Zadnja akcija v prvem polčasu je Mariboru prinesla povišanje vodstva. V dvoboju vezistov je Til Mavretić v kazenskem prostoru podrl Blaža Vrhovca in Janu Mlakarju omogočil strel z enajstih metrov. Prvi napadalec vijoličastih si ga ni pustil vzeti, z 12. golom sezone je povišal vodstvo in se na ligaški lestvici strelcev približal Koprovemu Nardinu Mulahusejnoviću, ki je do 34. kroga zadel 13-krat.

Sašo Bizjak

Prvič, odkar je za krmilom moštva Simon Rožman, je Maribor v drugi polčas odnesel prednost. Pa se pri 2:0 ni ustavil. Blizu je bil Matko, ko ga je z globinsko podajo našel Požeg Vancaš, a je iztržil le kot. Z malo mojstrovino je Gorico dokončno v drugo ligo poslal Jan Repas. S preigravanjem se je ognil branilcem, si pripravil dovolj prostora za strel in z desnico s 15 metrov natančno zaključil, povišal vodstvo Maribora na 3:0. Zmaga je bila potrjena, vijoličasti so ostali v igri za naslov prvaka.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta