(FOTO) Slovenska nogometna reprezentanca v Mariboru? Malo bo treba podžgati župana

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
27.08.2019 15:44

Matjaž Kek med šolskimi klopmi predstavil enostaven izračun: Slovenija na tekmah s Poljsko in Izraelom potrebuje točke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Za en dan se je vrnil v šolske klopi. Seznam vpoklicanih reprezentantov za tekmi kvalifikacij za Euro 2020 je predstavil na mariborski Osnovni šoli bratov Polančičev, ki jo je kot učenec nekaj desetletij nazaj na drugi lokaciji dobro spoznal tudi sam. Družil se je z nadebudneži, ki so izvedeli, da je selektor Slovenije imel nogomet raje kot šolo, da je začel igrati v NK Maribor, po selitvi na drugo stran mesta pa brcal za Železničar. Morda je bil med mladimi nogometaši, ki so ga pozdravili v njegovem mestu, kakšen bodoči reprezentant. No, na njih Matjaž Kek v Stožicah, kjer bo 6. septembra gostovala Poljska, tri dni kasneje pa še Izrael, še ne bo računal. Tudi pri drugih izračunih si ni pustil preveč vprašajev. "Na dveh domačih tekmah ni treba kaj dosti računati. Potrebujemo točke. Naredili bomo vse, da bi prišli do njih, ne glede na to, da nas čakata težka nasprotnika. Če hočeš v življenju nekaj narediti, moraš razmišljati pozitivno," je poudaril.

Morda se je med nadobudneži na OŠ bratov Polančičev skrival kakšen bodoči reprezentant, a v Stožicah bo selektor računal na preizkušena imena.
Igor Napast
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta