Mož odločitve v finalu lige prvakov: Havertz do zaslužene sreče in zastonj piva

Marko Kovačevič
30.05.2021 18:15
Chelseajev Kai Havertz si ne bi mogel izbrati boljšega trenutka za prvi gol v ligi prvakov
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Še zdaleč ni bil edini junak Chelseajevega podviga, tudi nagrado za najboljšega igralca finala lige prvakov je prepustil soigralcu N'golu Kanteju, se je pa podpisal pod odločilni trenutek večera v Portu. Sprejel je krasno podajo Masona Mounta s sredine igrišča, pred kazenskim prostorom poslal žogo mimo vratarja Manchester Cityja Edersona, odšvigal mimo njega in zaključil v prazen gol. Kai Havertz je z edinim zadetkom odločil zadnje dejanje sezone v najprestižnejšem klubskem tekmovanju.

Mladi Nemec je obšel Edersona in suvereno zaključil.
Reuters

"Težko je opisati ta občutek. Tako hvaležen sem za ta trenutek, za to, da sem lahko del tega kluba. Neverjetno je. Dolgo sem čakal na to in zdaj mi je uspelo. Za to sem delal 15 let. Zelo sem srečen," je žarel 21-letnik, ko so ga TV-poročevalci vprašali nekaj podobnega kot naše zimske športnike po zmagah na velikih tekmovanjih. "Zasluži si. Težka sezona je bila, a ima top miselnost. Zvezda bo. Že zdaj je, saj je osvojil ligo prvakov," pa ga je pohvalil kapetan Chelseaja Cesar Azpilicueta.

Ja, težko leto je za nogometašem iz Aachna. Lani poleti se je preselil v London, Chelsea ga je iz Leverkusna pripeljal za odškodnino, ki se je na zaradi pandemije močno okrnjeni prestopni tržnici še najbolj približala rekordom iz obdobja pred koronačasi. Kar nekaj časa je potreboval Nemec, da je prepričal navijače, da je res vreden 80 milijonov evrov, v prvi sezoni na Otoku se je le redko približal vragolijam iz Bayerja, ki so ga izstrelile čisto proti vrhu seznama najboljših mladih igralcev na svetu.

Štiri gole je dosegel na 27 tekmah v angleški premier ligi, jeseni izgubil cel mesec nogometa zaradi okužbe z novim koronavirusom, v ligi prvakov pa nadaljeval post, ki ga je vlekel še iz Leverkusna, osmim tekmam brez gola v najelitnejšem klubskem tekmovanju dodal še enajst nastopov s strelsko ničlo. Pa se je modrim splačalo počakati na preblisk napadalnega vezista, dovolj mladega, da bi lahko igral na evropskem prvenstvu do 21 let, ki ga z Madžarsko gosti Slovenija, če ga ne bi v ekipo za "veliki" Euro uvrstil odhajajoči selektor elfa Joachim Löw. Gola ne bi bil mogel doseči na pomembnejši tekmi. In zdaj bo, kot so se pošalili na portalu goal.com, imel do konca življenja brezplačen vstop v katerikoli pub blizu Stamford Bridgea.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta