NK Bravo: "Naj se Maribor kar boji ..."

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
15.07.2020 07:00

Po zagotovljenem obstanku Ljubljančani v Stožicah vijoličaste pričakujejo sproščeni, a motivirani

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Grabić
Robert Balen

Organizirali so novinarsko konferenco, prisoten je bil le en novinar. Ja, tako je to v Ljubljani – tudi Olimpiji se je kaj podobnega znalo zgoditi po tekmah. A NK Bravo se ne obremenjuje. Cilj letošnje sezone, obstanek v ligi, so novinci izpolnili že štiri kroge pred koncem in v t.i. dvoboju prvakov (druge in prve lige) danes ob 18. uri pričakujejo Maribor. Tokrat, izjemoma, v Stožicah, ne na domačem Žaku.
"Da bomo tako zgodaj izpolnili cilj, si pred sezono nihče ne bi upal napovedati. V povprečju imamo v enajsterici skoraj pet nogometašev, mlajših od 21 let. Na zadnji tekmi je bilo takšnih celo sedem," je ponosen športni direktor kluba Dejan Močnik. Prav filozofija kluba, ki temelji na razvoju mladih, bo očitno Bravu pripomogla prebroditi ekonmsko krizo, ki se že pozna: "Pokrovitelji znižujejo sredstva. Gospodarstvo bo potrebovalo leto in pol, da si opomore od virusa. A verjamem, da bomo z našimi trdimi temelji na račun proizvodnje nogometašev dobro prebrodili ta čas. Ne zapravljamo veliko oziroma skušamo čim manj, raje ponujamo priložnost mladim fantom, da se afirmirajo v prvi ligi."
Ker je matematično obstanek zagotovoljen, nekaj nogometašev pa izčrpanih, trener Dejan Grabić pred tekmo z Mariborom razmišlja o rotacijah. A to ne pomeni, da se bo še vedno aktualnim prvakom zoperstavil z drugo ekipo: "Je pa res, da zaradi znanih razlogov letos pripravljalnega obdobja skoraj ne bo, tako da želim tudi skozi te tekme uigravati določene stvari." Proti Mariboru je vsaka ekipa še posebej motivirana, a pri Bravu je po besedah Grabića tako, tudi ko nasproti ne stoji sloviti nasprotnik: "Nam motiva ni manjkalo ne v tretji ne v drugi ligi, pa tudi ne po petih zaporednih porazih." Kakšen Maribor, ranjenega ali vdanega v usodo, pričakovati, še sam ne ve: "A nekaj je jasno – gre za eno najbolj kakovostnih ekip v Sloveniji. Ko so dobri, imamo težave, tudi ko nam gre." Se mora Maribor bati, da bi se mu v Stožicah proti Bravu zgodila takšna katastrofa kot Olimpiji, ko je bilo 5:0? "Če bo dal Aljoša (Matko, op.p.) tri gole, naj se kar bojijo!" se nasmehne trener.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta