NK Maribor v ligi prvakov! Prvič pred natanko 20 leti

25.08.2019 12:15

Letos glavnega dela lige prvakov vijoličasti ne bodo videli, vas pa v anketi na vecer.com sprašujemo, ali bodo po povratni tekmi z bolgarskim Ludogorcem šli naprej v evropski ligi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kvalifikacije za ligo prvakov 2019, Maribor proti Rosenborgu. Ni se izšlo.
Andrej Petelinšek


{twitter}https://twitter.com/nkmaribor/status/1165533813344276485?s=20{/twitter}

S tem tvitom je mariborski nogometni klub začel nedeljo. Zvečer v Ljudskem vrtu igrajo domačo prvenstveno tekmo z Ljubljančani NK Bravo, še ta teden pa tudi doma povratna tekma z bolgarskim Ludogorcem v končnici kvalifikacij za evropsko ligo. Iz Bolgarije so se minuli četrtek, s prve tekme, Mariborčani vrnili z neodločenim rezultatom, zadela ni ne ena ne druga stran.  
Pred natanko 20 leti pa uspeh, ki je Mariborčane (in Slovenijo) postavil na nogometni zemljevid. V tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, na drugi tekmi, so v Ljudskem vrtu takrat premagali sloviti francoski Lyon. Malokdo je verjel, da je to mogoče, in se je zgodilo! Bila je sreda in ob zadnjem sodnikovem žvižgu 2:0 za vijoličaste, zadela sta Ante Šimundža in Stipe Balajić, skupno je bilo, v seštevku s prvo tekmo, ko je gol dal Dalibor Filipović, kar 3:0 za Mariborčane. NK Maribor se je s tem gladko uvrstil v ligo prvakov. Prvič v zgodovini! Na trenerski klopi je sedel Bojan Prašnikar

Prva stran Večera jutro po zgodovinski tekmi: NK Maribor prvič v ligi prvakov!
Arhiv Večera
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta