(ODZIVI) Mudrinski ni presenetil Karanovića: Lačen je golov, tudi na treningih rad zmaguje

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
03.04.2022 15:55

Ognjen Mudrinski spet našel strelski instinkt in nogometaše Maribora odpeljal do zmage v Domžalah in poskrbel za lepo popotnico pred sobotnim večnim derbijem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drugič v sezoni je Maribor premagal Domžale, prvič ob Kamniški Bistrici.
Bojan Velikonja/Dnevnik

Ko je razpoložen prvi napadalec, je vse lažje. Nogometaši Maribora so v popotnico pred večnim derbijem pospravili novo zmago, v 29. krogu prve lige so z 2:0 slavili v Domžalah in se utrdili na prvem mestu na lestvici.

Dvakrat je v prvem polčasu Ognjen Mudrinski stekel k violam, ki so napolnile gostujočo tribuno ob Kamniški Bistrici. Srbski napadalec je z dvema goloma poskrbel za lepo prednost vijoličastih. V 8. minuti je Maribor izkoristil poigravanje domžalske obrambe in slabo podajo vratarja Ajdina Mulalića, Jan Repas je pred kazenskim prostorom prestregel žogo, v akcijo vključil Roka Kronavetra, izkušeni napadalni vezist, ki je šele četrtič v sezoni začel tekmo v prvi enajsterici, pa je pred golom opazil samega Mudrinskega, ki mu z bližine ni bilo težko natančno zaključiti.

Bolj se je moral potruditi v zadnji minuti prvega polčasa. Dolge podaje Kronavetra in Đorđeja Ivanovića je domžalska obramba še odbila, v tretje pa je Antoine Makoumbou spravil žogo do Mudrinskega, ki se je s preigravanjem znebil treh čuvajev, na koncu pa matiral še vratarja. "Nisem bil presenečen, saj na treningih dostikrat doseže tak gol. Prvi gol mu je dal dodatno samozavest, drugi pa je bil nagrada," se tehničnemu znanju svojega prvega ofenzivca ni čudil trener Radovan Karanović. Mudrinski se je s 14. golom v sezoni na vrhu ligaške lestvice strelcev prehitel napadalca Kopra Maksa Barišiča. V Domžalah je prekinil krajši strelski post, se po treh tekmah brez gola znova znašel med strelci. "Ognjen je specifičen fant, lačen je golov, tudi na treningu rad zmaguje. Verjetno se je sam zavedal, da je prišel v manjšo krizo – mogoče tudi naša igra na tistih tekmah ni bila na najboljši ravni," je o spet najdenem strelskem instinktu dejal Karanović.

Kraljestvo za napadalca

"Po golu smo reagirali dobro, bili dominantni, prihajali do priložnosti iz krilnih pozicij, imeli ogromno prekinitev, a treba je dati gol. Nismo ga dali. Bolj me boli drugi gol. Do takrat smo bili v igri, potem pa je bilo težje," pa je dejal trener Domžal Dejan Djuranović, ki v konici napada pogreša igralca podobnega tipa, kot je Mudrinski. Njegovo moštvo po zaostanku ni izobesilo bele zastave, v drugem polčasu je težišče igre preselilo v obrambno polovico Maribora. "Ko ima tako kvalitetna ekipa, kot je Maribor rezultat in se postavi nazaj, je težko prebijati. Vse smo poskušali, prišli smo do situacij, manjkala pa je pika na i," je ocenil Djuranović.

Bojan Velikonja/Dnevnik

Ne povišati vodstvo, ohraniti prednost je bil prvi cilj vijoličastih v drugem polčasu. "Se strinjam, da je bilo tako videti, ni pa bilo tako dogovorjeno. Zmenili smo se za čisto drugo stvar, a smo naredili nekaj napak in tako samo pomagali Domžalam, da so prevzele iniciativo," je priznal Karanović, ki je z menjavami učvrstil obrambni blok. "Moj cilj je bil, da ohranimo vodstvo. To nam je tudi uspelo. Igralci s klopi so pritiskali na zadnjo linijo Domžal, niso jim dovolili zadnje podaje. Ko vodiš z 2:0, lažje spelješ tekmo do konca."

Bratska pomoč

Izrazitih priložnosti si ekipa iz Ljubljanske kotline, ki ostaja na vrhu spodnje polovice ligaške lestvice, ni priigrala, ji je pa eno z izgubljeno žogo omogočil vezist Maribora Jan Repas. Do zaključka je prišel njegov brat Žiga. "Zagotovo ni bilo namenoma," se je zasmejal starejši Repas, "Domžale so nas stisnile, mogoče tega nismo pričakovali in zgodilo se je, kar se je zgodilo. Žiga je odigral super polčas, bil je dinamičen, veliko je bil pri žogi. Upam, da bo nadaljeval tako."

Bojan Velikonja/Dnevnik

Napake niso bile usodne, Maribor se je s 17. zmago učvrstil na vrhu lestvice. Viole pa so se že ozrle proti prihodnji soboti. "Zmagajte derbi!" je bilo njihovo sporočilo nogometašem pred derbijem proti Olimpiji v Ljudskem vrtu. "Vsaka tekma je finalna pa če derbi ali tekma proti komerkoli. Vsakič moramo biti stoodstotni in čim prej narediti to, kar smo se dogovorili že pred sezono," se zaveda Jan Repas. "Popotnica zagotovo ne bi mogla biti boljša. S to zmago bomo Olimpijo pričakali na najboljši možen način. Najpomembnejše bo, da derbi odigramo z glavo, emocije pa pustimo ob strani," pa je zaključil Radovan Karanović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta