Dvojček Mudrinskega oplemenitil popotnico pred večnim derbijem, Maribor do zmage v Domžalah

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
02.04.2022 22:10

Vijoličasti z 2:0 slavili ob Kamniški Bistrici in vsaj za en dan prednost pred najbližjimi zasledovalci povišali na šest točk

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ognjen Mudrinski je skočil na vrh ligaške lestvice strelcev.
Sašo Bizjak

Prvo nalogo po reprezentančnem premoru so nogometaši Maribora opravili uspešno. V 29. krogu prve lige so iz gostovanja v Domžalah odnesli zmago z 2:0. Vodilna ekipa lige si je pripravila lepo popotnico pred večnim derbijem prihodnjo soboto v Ljudskem vrtu, vsaj za en dan prednost pred drugim Koprom, ki bo jutri gostoval v Murski Soboti, povišala na šest točk, pred Olimpijo, ki se pripravlja na jutrišnji debi novega trenerja Roberta Prosinečkega proti Radomljam, pa na deset.

Dvakrat je v prvem polčasu Ognjen Mudrinski stekel k violam, ki so napolnile gostujočo tribuno ob Kamniški Bistrici. Srbski napadalec je z dvema goloma poskrbel za lepo prednost vijoličastih. V 8. minuti je Maribor izkoristil poigravanje domžalske obrambe, Jan Repas je pred kazenskim prostorom prestregel žogo, v akcijo vključil Roka Kronavetra, izkušeni napadalni vezist, ki je šele četrtič v sezoni začel tekmo v prvi enajsterici, pa je pred golom opazil samega Mudrinskega, ki mu z bližine ni bilo težko natančno zaključiti. 

Bolj se je moral potruditi v zadnji minuti prvega polčasa. Dolge podaje Kronavetra in Đorđeja Ivanovića je domžalska obramba še odbila, v tretje pa je Makoumbou spravil žogo do Mudrinskega, ki se je s preigravanjem znebil treh čuvajev, na koncu pa matiral še vratarja Ajdina Mulalića. Prvi ofenzivec štajerske zasedbe je s 14. golom na vrhu ligaške lestvice strelcev prehitel Koprovega Maksa Barišiča.

Tudi Domžale v prvem polčasu niso bile brez priložnosti, Arnel Jakupović in Senijad Ibričić sta poskušala s streli z razdalje, a je vratar Ažbe Jug poskrbel, da je mreža gostov ostala nedotaknjena. Na drugi strani je s strelom z razdalje poskusil Jan Repas, do odbite žoge se je dokopal Kronaveter, a je ni pospravil v mrežo, na golovi črti jo je s pomočjo branilca Gabra Dobrovoljca, ki je tokrat odigral 200. tekmo v domžalskem dresu, ukrotil Mulalić.

Rumena družina po zaostanku ni izobesila bele zastave, na začetku drugega dela je težišče igre preselila v obrambno polovico Maribora. Strel Jakupovića z glavo ni bil dovolj natančen, da bi spremenil rezultat, na podoben način je po kotu zaključil Sven Šoštarič Karić. Da je prvi cilj vijoličastih obdržati ničlo v obrambi, je trener Radovan Karanović nakazal tudi z menjavami. Najprej je iz igre poklical Mudrinskega in Žuglja, nato še Ivanovića in Kronavetra. Na desno krilo se je preselil bočni branilec Ignacio Guerrico, priložnost so dobili še Rok Sirk, Aljaž Antolin in Marko Alvir, ki je zaradi lažje poškodbe med reprezentančnim premorom izpustil večji del treningov.

Ni ustalo le pri načrtu, Maribor je brez praske preživel poskuse Domžalčanov, ki si res izrazite priložnosti niso pripravile.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta