Olimpija po porazu: "Ne želim, da kritike vplivajo na nas"

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
13.07.2020 13:03

Medtem ko se v taboru zmajev še vedno tolažijo z dejstvom, da sami odločajo o svoji usodi, bi se lahko Aluminij kaj kmalu vključil v boj za Evropo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Vidmar je pokleknil pred strelicami iz Kidričevega, odslej si tega več ne bo smel privoščiti.
Andrej Petelinsek

"Videlo se je, da smo še utrujeni od četrtkove tekme (proti Rudarju, op.p.). Trije dnevi niso ravno veliko, da bi si opomogli," je po porazu proti Aluminiju trener Olimpije Dino Skender zagovarjal varovance: "Ko smo prejeli gol, je bilo proti temu dobro organiziranemu tekmecu vse težje. To res ni bil naš dan. Poskušali smo z menjavami, s svežimi močmi s klopi. A to je nogomet. To je bila le ena slaba tekma. Čaka nas še vedliko izzivov. Pomembno bo, kako se bomo iz tega poraza vrnili."

Pritisk bo velik, sproščeni Celjani, od katerih nihče ni tega pričakoval, z le točko zaostanka dihajo za vrat. Olimpijo do konca čakajo še dvoboji z Muro, Taborjem in kot morda finale sezone še Celjani. "Razpored ni lahek. A če se vrnemo h kontinuiteti štirih tekem, ki smo jih odigrali pred Aluminijem, smo lahko optimisti in upamo na najboljše," pravi Skender Da je Celje potrdilo dobro formo še z zmago v Ljudskem vrtu, ga po tekmi seveda ni razveselilo, a zanaša se na to, da bo njegova ekipa sama odločala o sovji usodi: "Še vedno smo prvi, še vedno odvisni od sebe. Ko pride na vrsto dvoboj s Celjem, bomo razmišljali o njem, dotlej pa le o sebi.“

In imel bo kaj za razmišljati. Že pred četrtkovim spopadom z Muro na Fazaneriji ima dva velika problema – kako nadomestiti ključna člena svoje ekipe, obrambni steber Mirala Samardžića in brzonogo krilo, ki rado pade v kazenskem prostoru, Stefana Savića, ki bosta kaznovana s kartoni. "Upam, da imamo na klopi dovolj kakovosti, da poskušamo nadomesiti vsakega igralca. Seveda nam bosta Savić in Samardžić manjkala. A dvigniti se moramo in ostati bolj pozitivni in mirni."

Mirno je pred novinarje stopil, čeprav mu tega ne bi bilo treba, saj za to ni bil predviden, vratar Nejc Vidmar. Kapetansko, četudi to že nekaj časa več ni, je sprejel odgovornost za poraz, potrdil, da se je Aluminij tako dobro branil, da Olimpija vse do konca ni prišla do pravih priložnosti za gol oziroma dva in se zavedel: "Naslov prvaka si bo še treba zaslužiti. Nič nam ne bo podarjeno. Mislim, da bo napeto do zadnjega. Nogometni navdušenci očitno ne bodo prikrajšani."

Kisel nasmešek, ki ga je Vidmar dodal zadnjemu stavku, je dal vedeti, da so zmaji zdaj vse prej kot sproščeni. Nositi grb kluba, od katerega v Ljubljani pričakujejo naslov državnega prvaka, a hkrati v odločilnih tekmah zapravlja visoko prednost, predstavlja določen stres: "Že celotno sezono smo na vrhu. Bolj kot se bo prvenstvo bližalo koncu, večji bo pritisk na nas. Če hočemo biti prvaki, bomo morali zadnje tri tekme odigrati na temu primernem nivoju. Če nam ne bo uspelo, si naslova ne zaslužimo. Kot vse kaže, pa bo odločala zadnja tekma."

Kako bo dotlej Vidmar ohranjal osredotočenost ob vseh mogočih spletnih komentarjih, tudi kritikah? "Zdaj socialna omrežja narekujejo vse. A že nekaj časa na njih nisem več tako dejaven kot prej. V življenju so pomembnejše stvari kot to. Najpomembnejše so kritike tistih, ki mi največ pomenijo ter trenerjev in soigralcev. Za ostale kritike ne želim, da kakorkoli vplivajo na nas, zato jih je treba presekati. Mi smo tisti, ki se borimo za naslov in naredili bomo vse, da naslov pride v Ljubljano."

Slobodan Grubor: "Če premagamo Domžale, bomo počasi začeli gledati, kaj se dogaja z Mariborom."
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta