Prekmurci bodo lakoto tešili v Ljudskem vrtu, priigrajo si lahko celo naslov

Miha Dajčman
19.05.2021 20:40
Muraši so si z zmago proti Domžalam že zagotovili tretje mesto v prvi ligi in vrgli rokavico Mariboru in Olimpiji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Amadej Maroša je naredil prvi korak do zmage. 
Andrej Petelinšek

V neposrednem obračunu za uvrstitev v evropska tekmovanja sta se moštvi Mure in Domžal pomerili na razmočenem igrišču na Fazaneriji. Prve tri medsebojne tekme v sezoni so se končale z 1:1, tokrat pa se je dvoboj razpletel po željah gostiteljev. Zmaga Muri prinaša več kot le poletne evropske tekme, še v zadnjem krogu bo v igri za naslov državnega prvaka. Že popoldne je tako preprečila vijoličastim, da bi se že pred zadnjim krogom veselili 16. naslova. Domžale so izgubile devetič v sezoni in bodo končale na četrtem mestu, v Evropo se lahko uvrstijo le, če Olimpija osvoji pokalni naslov.

Dodaten pečat pomembni tekmi so v Murski Soboti dali navijači, tisoč jih je videlo prevlado črno-belih, dalo ekipi dodatno moč, je po tekmi potrdil tudi trener Ante Šimundža. Prekmurce je v vodstvo ob koncu prvega polčasa popeljal Amadej Maroša. V drugem polčasu so bili nekajkrat nevarni rumeni, a je Luka Bobičanec poskrbel za novo slavje na tribunah Fazanerije. Podal je Maroša, na sredi kazenskega prostora je imel veliko prostora Bobičanec, sprožil je močan strel, žoga pa se je od prečke odbila v gol. To je bil deseti zadetek v prvenstvu za nogometaša iz Čakovca, ki je najučinkovitejši med Sobočani. Do konca tekme je okvir vrat zatresel še Tomi Hrovat, a brez zadetka, je pa enkrat bil še natančnejši za končnih 3:0.

"Dobra, dinamična tekma. Končno je to bil pravi dvoboj, pečat so mu dali tudi navijači. Fantje so dali vse od sebe, a ni bilo dovolj," je dejal trener Domžal Dejan Djuranović. Ni skrival razočaranja, da jim ni uspelo osvojiti tretjega mesta, ki vodi v Evropo: "Zamujeno v jesenskem delu, ko smo imeli številne težave, tudi zdravstvene, je bilo težko nadoknaditi. A smo vseeno lovili prvo trojico. Hkrati smo dali priložnost mladim, imamo tri mlade reprezentante."

Amadej Maroša je naredil prvi korak do zmage. 
Andrej Petelinšek

"Videlo se je, da so navijači naš dvanajsti igralec, dali so nam dodatno energijo," je dejal Matko Obradović. A vratar Mure umirja strasti pred zadnjim krogom, ko si lahko Prekmurci v Ljudskem vrtu priigrajo celo naslov: "Ne sme zavladati evforija. Lahko smo bolj sproščeni, pritisk je na Mariboru. V soboto bomo naredili, kar bo v naši moči. Večkrat smo že dokazali, da smo najboljši, ko je to najbolj potrebno. Imamo izkušnje, ekipa je dolgo skupaj." Ante Šimundža se je sprva obrnil nazaj, šele nato naprej. "Tihi cilj je dosežen, osvojili smo več točk kot lani, kar pomeni, da je sezona boljša. Imamo še eno tekmo, fantje so lačni," je dejal trener Mure. Da bi si ogledal tekmi največjih rivalov v neposrednem prenosu, Šimundža ni načrtoval, v času tekme na Bonifiki je bil še na Fazaneriji. "Na to, kaj se bo zgodilo na preostalih tekmah, nimamo vpliva," je odgovoril na vprašanje o drugih tekmah in poudaril, da se bodo v Prekmurju takoj začeli pripravljati na tekmo z vijoličastimi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta